En varan besöker oss i stugan på Perhentian Kecil

En ödla på vårt hus
Vi befinner oss på Perhentian Islands och började med fem nätter på Besar, den stora av öarna. Nu har vi sovit en natt på en mindre av öarna, Kecil. Nu bor vi på Sunset, en liten stuga alldeles på stranden och vi ser solnedgången från huset. 

Den mest kända stranden på Perhentian Kecil är kanske Long Beach men vi har valt att bo på Coral Bay, mest för att göra något vi inte har gjort tidigare. Vi ville uppleva något nytt. 

Bland det första som händer den här morgonen är att vi hittar en stor varan i fönstret på vår toalett. Det var inte vilken lite ödla som helst utan en varan som var runt 30 cm lång från nos och med hela svansen. Den sitter i fönstret men helt klart inne i vårt hus. 

Huset känns ganska tätt och vi har inte set en enda ödla i huset men någonstans har den här ändå lyckats smita in. Jag blir chockad och säger till Janne "den där tar du bort". 

Vårt hus - Sunset

Dykbåten med Janne

Jag ber alltså Janne ta bort varanen men vad ska han göra. Han går iväg för att hämta en längre sopborste men innan han är tillbaka har varanen redan försvunnit ut genom fönstret igen. 

Janne dyker under dagen men bortsett från det händer inte så mycket mer än att vi solar och badar. Har nämnt tidigare att det finns små clownfiskar alldeles vid strandkanten. Mer om dyken finns under Janne

När jag senare på eftermiddagen ska ta en dusch behöver jag in på toaletten. Livrädd är jag för att den stora varanen ska dyka upp igen. Jag duschar så klart men Janne får stå bredvid och vara varanvakt. Allt avlöper väl och ingen varan visar sig i fönstret.

Småfiskar vid strandkanten

Solnedgången

På kvällen äter vi middag på samma restaurang som igår. Gårdagens middag var bland de trevligare vi ätit på den här resan. Restaurangen dukar upp bord på stranden, alldeles vi havet. Här finns också en grill där man kan välja grillad kyckling eller grillad fisk. Här sitter vi alltså även i kväll och ser solnedgången och som tak har vi en fin stjärnhimmel. 

Det här blir vår sista kväll på Perhentian Island. Att vi en dag skulle åka tillbaka till Perhentian Island är ingen omöjlighet men då vill jag på Perhentian Island Resort. I morgon lämnar vi de fantastiska öarna och tar oss vidare till Redang Island.

Här fortsätter resan med Jannes dyk vid Perhentian