Utflykt till Coral Bay på Perhentian Kecil

Coral Bay
Vi befinner oss på Perhentian Island Besar, den större av öarna. Här bor vi fint på Perhentian Island Resort vilket inte hindrar oss från att göra utflykter till andra platser.

Vi har kommit till vår fjärde dag här på ön. Den första dagen var kämpig för att vi tog resan i ett svep från Sverige. Andra dagen gjorde vi utflykt till Long Beach på Perhentian Island Kecil. Hit tog vi oss för att se det boende vi hade när vi var här för tre år sedan. Igår tog vi det bara lungt på stranden hemma och Janne gjorde två dyk.

Idag ska vi göra en utflykt till Coral Bay. Den stranden ligger på Perhentian Island Kecil men där har i aldrig varit. Vi vill som vanligt se lite nya vyer och tar oss dit bara för att se vad som finns där. 

Coral Bay är en fin plats men vill man bada är det inte lika fint som på andra ställen på öarna. Platsen heter Coral Bay och det finns nog skäl till det. Havet är fullt av koraller, hårda stenhårda koraller, så det är inte mysigt att gå ner i havet. Vi har heller inte sett så många sjögurkor någonsin på en och samma plats. Jag tyckte de där sjögurkorna såg rätt slemmiga ut. 

Coral Bay
Coral Bay

Vi badar så klart ändå så gott det går och snorklar bara för att se om vi hittar något. Innan vi lämnar Coral Bay äter vi lunch. Sen blir det båten tillbaka till Perhentian Island Resort. I morgon  håller vi oss hemma vid vårt resort igen men gör en lunchpromenad till Coral Wiew Resort.

Här fortsätter resan