En dag med sightseeing i Kuala Lumpur

Petronas Tower från gatan
Vi befinner oss i Kuala Lumpur och är lite smått på väg hem till Sverige. Vi har varit här en gång tidigare, år 1999 och då tyckte vi om staden så den här gången stannar vi här för att se lite mer.

Vi har kommit till vår tredje dag här men ännu inte tittat så mycket på staden. Vi har gjort en utflykt till staden Melakka och vi har varit mycket på vårt hotell som vi gillar. Vi bor femstjärnigt på Sheraton Imperial på 26:e våningen. 

Idag ska vi i alla fall se lite mer av Kuala Lumpur. Vi börjar dagen med att ta oss till järnvägsstationen och därifrån promenerade vi till Malaysias Nationalmoské, Masjid Negara.  Det var fredag och man kan säga att vi nog hade tur att hinna titta till moskén. När vi går därifrån möter vi halva Kuala Lumpur. Vi möter massor av människor som ska till moskén. 

Efter moskén tar vi oss till Merdeka Square, landets självständighetstorg. Det är en historisk plats på så sätt att här hissades den malaysiska flaggan för första gången när landet blev självständigt från Storbritannien (1957). Flaggstången som finns där på torget sägs också vara världens högsta flaggstång. 

Malaysias Nationalmoské 
Sultan Abdul Samad Building

Alldeles bredvid torget ligger Sultan Abdul Samad Building. Byggnaden är något offentligt och kan vara deras regeringsbyggnad. Jag är lite osäker på det men byggnaden är klart sevärd. Är man vid Merdecka Square ska man absolut ta en titt på vad som finns på andra sidan gatan. 

Sen fortsätter promenaden in i Chinatown och vi shoppar lite småsaker och planerar vad vi ska köpa senare. Vad vi fortfarande har kvar som känns viktigt för oss är att ta oss upp i Petronas Tower. Vi ville gå i gången mellan husen. Vi hade läst att det är möjligt klockan 9 på morgonen och klockan 15:30 på eftermiddagen. Vi sätter oss i en taxi och åker dit. 

Högsta flaggstången
Janne vid Merdaka Square

När vi kommer fram får vi veta att biljetterna är slut. Vi får veta i biljettluckan att de säljer 800 biljetter varje dag och det är först till kvarnen som gäller. Vi försöker berätta att vi ska hem i morgon och har ingen möjlighet att komma tillbaka, men det hjälper inte. Vi går istället in i gallerian och tittar lite. När vi tröttnat tar vi oss tillbaka till vårt fina hotell.

Det finns faciliteter på hotellet som vi ännu inte har provat. Det finns ett gym på hotellet så vi går dit en stund och därefter blir det poolen. Poolen ligger fascinerande nog på femte våningen, utomhus och med en trädgård full av palmer. Poolområdet är som allt annat på hotellet jättefint. 

Poolen på hotellet
Vi båda på Tigerstället

Senare på kvällen tar vi till kinaområdet. Här hittar vi vårt favoritställe som vi hittade redan på förra resan år 1999. Vi kallar det för "tigerstället" för här dricker vi Tigeröl eller Anchor Ice. Just i kväll äter vi även här. 

Tigerstället ligger på Jalan Pentaling och här handlar vi lite prylar inför hemresan.  Jag köper en ljusblå Polo-skjorta och Janne köper en Nike t-shirt. Dagen i Kuala Lumpur är slut. I morgon ska vi resa hem till Sverige. Vi hinner tillbaka till Jalan Pentaling ännu en gång.