Perhentian Islands är vackrare än vi minns

Jag på Perhentian Island Besar
Den här resan börjar med att vi flyger KLM till Schiphol i Amsterdam. I Amsterdam byter vi till Malaysian Airlines för att flyga till Kuala Lumpur. Vi blev imponerade av Malaysian Airlines fräscha flyg och vi hade en egen TV-monitor vid stolen. 

Vi har bokat resan via Indcen Resor i Stockholm. Framme i Kuala Lumpur byter flyg och flyger inrikes till Kota Bharu. Från flygplatsen i Kota Bharu tar vi taxi och vårt mål är att ta oss till Perhentian Islands.

Perhentian Island av åtminstone två öar, Perhentian Besar (=stor) och Perhentian Kecil (=lilla). Vi har varit här en gång tidigare, år 1998, och vi minns att det var fint. Nu är vi alltså här igen för andra gången. Vi har valt att åka tillbaka för att se hur det egentligen såg ut. 

Vi säger till taxichauffören att vi ska till Perhentian Island och han kör oss till en plats där det sägs gå lite snabbare båtar. Vi får vänta någon timme innan avfärd, men båten tar sen inte mer än 30 minuter. 

Vi sitter i en speedbåt när vi närmar oss Perhentian Island. Jag blir helt salig över det vackra jag ser. Sanden är så vit och havet är så blått. Det är bara så enormt fint och allt är mycket finare än vad vi mindes det. 

Jag på båten ut till öarna
Vi bor fint vid havet

Vi checkar in på Perhentian Island Resort, precis som för tre år sedan. Stranden utanför vårt resort är så mycket vitare och så mycket längre än vi mindes den. Det är sagolikt vackert.

Vi ska bo på resortet i fem nätter. När vi kommer fram och får vårt rum sätter jag mej på verandan en stund och vilar, snart sitter även Janne där. Vi har inte sovit ordentligt på 26 timmar. Jag är helt slut. 

Den ö där vi ska bo är Perhentian Besar, den större av öarna. Till vår stora glädje har de renoverat sedan sist. Förra gången var det stora hål och springor i golvet där små varaner eller ödlor kunde springa in i huset. Alla hålen var igentäppta nu. 

Vi badar så klart redan första dagen. Stranden vid resortet är alldeles underbar både för bad och snorkling. Den är långgrund och på den ena delen av stranden finns ett korallrev ute i havet, inte alls långt från land. Även korallrevet är större än vi mindes det. Janne ser bland annat en liten haj på revet. 

Jag på verandan
Vårt flygplan i Amsterdam

När vi sätter oss för vår första måltid inser vi något mer som var ändrat sedan sist. Vår restaurang serveras inte längre alkohol, vilket det gjordes förra gången. Det går nog bra ändå, mat finns det och all den goda frukt som finns här. Servicen på restaurangen har också blivit mycket bättre än sist.

Den här dagen har mest handlat om att komma på plats och återhämta oss från en lång resa. I morgon ska vi ta båten till Perhentian Kecil, det tar inte mer än 10 minuter att åka dit.