Dagsutflykt till Perhentian Island Kecil

Long Beach på Perhentian Kecil
Vi kom till Perhentian Island igår, direkt från Sverige. Det blev en rätt kämpig resa så gårdagen gick mest åt till att återhämta oss efter att inte ha sovit ordentligt på 26 timmar. 

Vi har varit på Perhentian Island tidigare, för tre år sedan. Vi tyckte platsen var fin då och av det vi sett hittills är allt mycket finare än vad vi minns det. 

Vi bor på Perhenitian Island Besar, alltså den lite större av öarna. Idag ska vi göra utflykt till Perhentian Kecil, den lite mindre ön. Besar betyder stor och Kecil betyder liten på språket Bahasa Malay. 

Vi hoppar ner i en speedbåt och båten över till Perhentian Kecil tar inte mer än 10 minuter. När vi hoppar i land är vi på stranden som heter Long Beach. 

När vi kom hit för tre år sedan var det ett mindre kaos. Det var svårt att hitta en plats där vi ville bo. Vi kunde välja mellan att bo i ett tält eller att bo i en hydda utan el och vatten. Vi valde hyddan utan el och vatten, vår Chempakahydda. 

Båten mellan Besar och Kecil

Jag som badar på Long Beach

För tre år sedan fick man duscha bakom några väggar men inget tak. Jag tyckte det var mysigt att duscha med stjärnorna som tak. Nu har man byggt ett slags skjul med med både väggar och tak. Det är fortfarande spartanskt men det finns plats för fler. 

Palmer på Long Beach

Nybyggt skjul för dusch och toalett

Stranden är lika fin som vi mindes den men även här har det hänt saker. Det finns många fler affärer än för tre år sedan. Det finns en dykshop och det är många fler båtar än tidigare. Det mysiga finns fortfarande kvar. Det är otroligt fint här och stranden är alldeles underbar. 

Vi promenerar fram och tillbaka på stranden, badar så klart och Janne snorklar. Den här stranden är verkligen mysig. Vi trivdes här även förra gången, trots vårt dåliga boende. Förra gången flyttade vi till Perhentian Island Resort efter tre dagar i hyddan utan el och vatten. Idag bor vi på Perhentian Island Resort och är bara på utflykt här. 

Fruktfat

Lunch på Perhnetian Kecil

Vi hittar ett ställe på stranden där vi äter lunch och Janne hittar till sin stora glädje ett ställe där de säljer öl. Efter att ha ätit en sen lunch tar vi båten tillbaka till vårt resort på Perhentian Besar. Det har varit jättekul att återse vårt gamla boende och Long Beach på Perhentian Kecil. I morgon blir det en dag på stranden hemma vid vårt resort. 

Här fortsätter resan