En dag på Penhentian Island Resort, Malaysia

Where reality is like a dream
Vi befinner oss på Perhentian Island Besar. Där har vi tagit in på Perhentian Island Resort. Vi har kommit till vår tredje dag här i Malaysia. Det blev en kämpig resa hit eftersom vi tog den i ett svep från Sverige men nu har vi återhämtat oss. 

Igår besökte vi Perhentian Island Kecil, för att titta till var vi bodde förra gången vi var på öarna. Idag har vi bestämt oss för att bara vara hemma på vår egen strand. Här är så fint att man egentligen inte behöver åka någonstans. 

När man går i land här vid resortet möts man av en skylt med texten "Where reality is like a dream". Verkligenheten är som en dröm och det är verkligen sant. Det är så vackert här.

Stranden är så fin, sanden är kritvit och havet är så blått. Längs den ena delen av stranden finns ett vad vi kan kalla husrev, inte alls långt från land. Här ser man väldigt mycket fiskar och det är inte svårt alls att ta sej ut dit. Det ligger inte långt från land. 

På väg till husrevet

På väg mot Coral Island Resort

Så klart snorklar både Janne och jag och det hela är jätteroligt. Det enda som stör är att det finns någon liten fisk som bits men jag har ännu inte lyckats förstå vilken fisk det är. Det är i alla fall en väldigt liten fisk, även om Janne redan har sett en liten haj på revet.

Det finns en dykfirma här på resortet så Janne har dykt med dem idag. Mer om dyken finns under Janne

Vad som händer mer är att jag tar massage på stranden och Janne läser bok. Han har hittat plaststolar som man får ta ner i vattnet. Varefter vågorna kommer och går så flyttar sig stolen. Han kan därför inte slappna av helt i vattnet för rätt som det är så ramlar stolen. Haha!

Janne i bästa stolen

Bästa stolen har ramlat

Vi promenerar längs stranden och tar oss till ett annat resort, Coral View Island Resort. Längs stranden kan man hitta mycket spännande saker, både stort och smått. Det kan vara stora stenar, små stenar, snäckor, små djur, stora palmer eller nästan vad som helst. Det blir en lugn dag där inte mycket mer än så händer. Både lunch och middag äter vi på vårt eget resort. 

I morgon blir det utflykt igen. Vi ska en utflykt till Kecil igen fast en helt annan strand.

Här fortsätter resan