Från Kuala Terengganu till Redang Island

Kinakvarter i Kuala Terengganu
Vi är på väg till Redang Island, en ö i Malaysia. 

När vi skulle förflytta oss från Perhentian Islands till båtarna som skulle ta oss till Redang Island kom vi lite fel. 

Vi tog oss till Merang för att Berjaya hade en jetty där men vi skulle till Kuala Terengganu. Nu är vi i rätt stad och bor på Seri Hoover, hotellet vi valt för natten. Taxichauffören körde oss hela vägen fram så här slapp vi leta.

Igår roade vi oss här i Kuala Terengganu. Det var trevligt med ett litet avbrott att få vara i en riktig stad. Här hittade vi kinakvarteren där vi åt och drack. Vi hittade även några andra butiker så Janne köpte ett par Dockersbyxor och till mej köpte han ett par superfina Nike solglasögon, som jag kommer att få i morgon. Jag fyller 40 år i morgon.

Vi köpte sen med oss en massa frukter till rummet, en massa frukter som inte finns hemma. Satt på rummet och mumsade frukter. Vi har för ovanlighetens skull TV på rummet så det var väl lite kul utan att vi förstod så mycket. 

Jag med frukter på rummet

Janne med frukter och TV

Idag har vi checkat ut från hotell och tagit oss till rätt jetty. Lustigt nog visade det sig att båten gick inte härifrån heller men vi var i alla fall på rätt plats. 

Vi fick vänta en stund och vi hinner äta frukost. Sen kommer en buss som tillhör Berjaya och kör oss till den jetty där katamaranen vi ska åka med ligger. Någon av dessa två jettys heter Syah Bandar men vet inte just nu vilken av dem. Den jettyn ligger i alla fall i Kuala Terengganu.

Utcheckade från hotellet

Äntligen framme vid båten

Båten avgår och vi kommer till slut, efter en omväg via Merang, fram till ön Redang. Det som förvånade oss mest när vi lagt till med båten är att det fanns vägar på ön. Vi blev hämtade av en buss som körde oss till Berjaya Resort. 

Här ska vi bo jättefint i fem nätter och bland annat fira min 40:e födelsedag. 

Här fortsätter resan