Vi har det jättebra på Redang Island

Bästa solsängen i havet
Vi befinner oss på Redang Island i Malaysia. Vi har varit här fyra nätter nu och har bara en natt kvar. De senaste tre dagarna har vi inte gjort mycket annat än att sola och bada. Vi har verkligen haft det jättebra. 

Vi bor bra på Berjaya Resort i ett rum en trappa upp. Här har vi inga varaner på toaletten men små ödlor på rummet har vi, men det får vara ok trots ett finare hotell. 

Stranden där hotellet ligger är jättefin. Stranden är stor och bred så ingen trängsel. Sanden är kritvit och havet är långgrunt. Det finns en pool men där har vi inte badat mycket alls och det är för att havet är så fint. Janne simmar ut till korallrevet någon gång varje dag och han verkar nöjd med det han ser. 

Det vi nästan gillar mest av allt när vi är på stranden är att här finns så sköna solsängar. Man kan ta med sig solsängen ut i havet och ligga där. Det är hur lyxigt som helst. Det har vi gjort mycket de senaste dagarna. På stranden finns en strandbar som vi gillar. Här har de Happy Hour på eftermiddagarna.

Jag i havet vid Berjaya stranden

Janne har hittat en jättekrabba

Om man ska nämna något som är mindre bra så finns inte särskilt mycket utanför hotellet. Vi har tagit en promenad en bit utanför men inte upptäckt något särskilt. Vi känner oss lite isolerade här men det gör inte så mycket för några dagar. Det är mer irriterande att det blir dyrt.

Ett hotell som ligger så pass öde bör kanske ha All Inclusive. Jag köpte vid något tillfälle en omelett till lunch och betalade cirka 60 SEK. Är man hungrig så måste man för det finns inget alternativ. Vi brukar äta frukost och middag och däremellan bara dricka något. Det har ändå fungerat bra utom den där dagen när jag ville ha en omelett.

Janne i poolen på Berjaya

Janne bland stenar vid strandkanten

Vi har verkligen haft det jättebra här på Redang och roligt att ha varit här. Kanske hade vi kunnat göra mer men utifrån det vi sett väljer vi hellre någon av de andra paradisöarna längs samma sida av Malaysia. Vi skulle hellre välja Perhentian Island eller Tioman Island, där är livet så mycket enklare och billigare. 

I morgon ska vi lämna Redang Island. Semestern är snart slut och vi ska ta oss till Kuala Lumpur.

Här fortsätter resan