Vi har haft en jättebra vecka på Kreta

Den nya stranden
Vi befinner oss på Kreta, i Hersonissos. Vi är här på en veckas charter med huvudsyftet att bara ha semester, sola och bada och äta och dricka gott.  

Vi har varit på en utflykt under veckan och då besökte vi en helt annan ö, Santorini. På Santorini såg vi stupet vid staden Fira, vi besökte vingården Botari och vi badade vid en strand som var svart av lava.

Båtresan enkel väg tog fyra timmar så det blev verkligen en heltdagsutflykt, en jättetrevlig sådan. 

Efter utflykten har vi återgått till ursprungsplanen. Vi har varit på stranden och sen bara ätit och druckit gott. Vi hittade lustigt nog en nya strand, lite längre bort från vårt hotell. Det är en mycket större strand och kanske är det synd att vi inte upptäckt den tidigare.

Janne på promenad i Hersonissos
Janne på promenad i Hersonissos

Nu är det snart dags att resa hem igen. Vi har gjort precis vad vi skulle göra solat och badat samt ätit och druckit gott. Vi har varit trogna grekiska maträtter men inte fullt lika trogna Grekland när det gäller drycker även om vi druckit många goda grekiska viner.

Min sista middag på Kreta
Näst sista middagen

Gällande Hersonissos är det väl ingen jättespännande stad men det finns allt man behöver som turist. Staden är full av affärer och restauranger och stränder finns det. Vi har haft det jättetrevlig här på Kreta.

Om man har andra ambitioner än att bara sola och bada så finns det många intressanta utflykter, som inte vi gjorde. Här tar resan till Kreta slut.

Nästa resa går till Malaysia