Kamira, en fin strand med stora svarta lavastenar

Här är det jag som badar
Vi befinner oss egentligen på en charterresa på Kreta. Just idag är vi på en dagsutflykt till ön Santorini. Efter fyra timmars båtresa går vi i land vid staden Fira. 

Vi har bokat en bussutflykt här på Santorini och har just varit vid Boutari vingård. Nu kör bussen oss vidare till den östra sidan av ön. Vi ska bada en stund vid stranden Kamira.

Stranden visar sig vara svart. Ja, nästan svart i alla fall. Det är mycket svarta lavastenar och att gå på stenarna är i stort sätt omöjligt. 

Det är fruktansvärt varmt så det är tur att vi tagit med oss badtofflor så vi kan gå på stenarna. Vi ska så klart bada och det gör vi. Stranden är rätt lång och lika svart överallt. Skulle säga att den nog inte är särskilt barnvänlig. Det blir djupt nästan direkt när man går ner i havet. 

Det känns i vilket fall som helst jättekul att få bada på en kolsvart strand.  

Janne på Kamira
Jag på gågatan i Kamira

Efter badet hinner vi med en liten promenad längs gågatan och här finns ett antal restauranger. Vi ser att det går att åka hit med Vingresor. Kamira är en lugn och fridfull plats och gillar man inte det så är i vilket fall som helst stranden sevärd. Det är fint och annorlunda med en strand som består av stora svarta lavastenar.

Vi tar oss tillbaka till bussen igen. Nu ska bussen köra oss till staden Fira, där vi gick i land och härifrån ska vi åka hem igen senare i kväll. Först ska vi få lite egen tid och se oss runt i staden. Det är här det vackra Santorini finns. Nu ska vi se att det vackra vi tidigare bara sett på bilder.