Besöker en Boutari vingård på Santorini

Jag på båten till Santorini
Vi befinner oss egentligen på en charterresa i Hersonissos på Kreta. Just idag har vi bestämt oss för att göra en dagsutflykt till Santorini. 

Jag har länge haft Santorini på min önskelista så det passade alldeles utmärkt att välja just den utflykten. Främst är intresserad av stupet som uppstått i ett vulkanutbrott och som gör att stora delar av ön idag ligger under vatten.

Resan till Santorini startade i Heraklion. När vi gick ombord på båten fanns en vad jag kallar turistfotograf. Varenda resenär blir fotograferad så även vi. Resan till Santorini tar cirka fyra timmar och frukost ingår i biljettpriset. 

När vi kommer fram till Santorini går båten i land vid staden Fira, på öns västra sida. Vi har anmält oss till en bussutflykt på ön. Utflykten ska ta cirka tre timmar och vi har valt att titta på en av  Boutaris vingårdar och att besöka en stranden Kamira som ligger på öns östra sida. Vi börjar med att besöka vingården.

När bussen börjar åka ser det rätt läskigt ut att åka upp från båthamnen längs detta världsberömda stup. Utsikten är helt magnifik och inom en kvart är vi framme vid vingården. 

Det första vi ser av Santorini

Vi provar tre olika viner

Vingården är väldigt liten. Vi tittar lite i en vinkällare och får sedan se en modern film om Santorini och vintillverkning. Vi är inte särskilt imponerade av vingården och heller inte av filmen men just nu, den årstiden som är, tillverkas inget vin så det är förklaringen till att vi inte så något särskilt. 

Janne bland vintunnor
Janne provar vin från Boutari

Efter filmen får vi i alla fall provsmaka tre av gårdens viner, vilket var lie mysigt. Vi köpte med oss några flaskor därifrån som souvenir. Vi tittade efter samma flaskor i butikerna i staden Fira senare under dagen och de visade sej vara mycket billigare på vingården. 

När vinprovningen är klar går vi ombord på utflyktsbussen igen och nu åker vi vidare till öns östra sida. Santorini är en liten ö och snart är vi framme vid stranden Kamira och här har vi möjlighet att bada på den svarta stranden. 

Här fortsätter resan