Xcaret är en fantastiskt park för alla

Janne snackar med papegojan
Vi bor på ett All-Inclusive hotell i Playa del Carmen. Idag har vi varit på utflykt till naturparken Xcaret. 

Parken ligger cirka en mil söder om Playa del Carmen och vi tog oss dit med taxi. Inträdet var 45 USD per person. Mycket pengar kan tyckas men är man intresserad av djur och natur är det värt det. 

Här kan du simma i underjordiska floder, titta på djur, bada med delfiner, snorkla, dyka, sola och bada vid stranden eller titta på Mayakultur. Det finns en hel del att göra. Parken är uppbyggd med saker och djur som finns på halvön Yucatan, halvön där Xcaret ligger. 

Det finns som sagt delfiner vi hade kunnat bada med delfinerna men vi gjorde inte det. Besöket hos delfinerna såg dock rätt häftigt ut. Det var organiserat så att delfinerna gjorde sina speciella hopp mellan turisterna.

Papegojor
Den vackra tucanfågeln

Här finns också en enorm fjärilspark fanns det och vad vi inte visste var att fjärilar gillar bananer. 

Arapapegojor - fanns det hur många som helst i parken. Janne tycker de är fascinerad för han tycker så mycket om papegojor. En och annan ville hoppa upp på Janne när han pratade med dem. Verkligen fina fåglar.

Det finns en vik där du kan snorkla och det gjorde vi. Här finns hur mycket fiskar som helst men kanske ingen större variation. När vi kliver ner i havet är det mest för att svalka oss. Vill man bara bada utan att snorkla finns en strand inte långt därifrån.

Coola trädrötter
Janne mitt bland fin grönska

Andra djur som finns i parken är bland annat krokodiler, jaguar och en panter. Pantern var ute och gick när vi såg den men vi såg inte mycket i vår kikare. Varken Janne eller jag har sett en livs levande Panter tidigare så lite spännande var det. 

Det viktigaste av alla djuren var en fågel, Tucanen. Tucanen var en av anledningarna till att vi besökte parken. En fin svart fågel med stor gulgrön näbb och lite orange runt ögonen. Den är jättefin souvenir som vi köpte med oss från parken. Den får pryda vårt vardagsrum hemma. 


Simma med delfiner, om man ville
Krokodiler

En dag på Xcaret kan absolut rekommenderas och reser man med barn är parken ett måste. Vi tyckte verkligen om Xcaret. Det är en fantastisk park. När vi gjort klart parken tog vi taxi hem till hotellet igen för att äta och dricka i våra All Inclusive restauranger.

Viken där vi snorklade
Sköldpaddor finns det


Just i kväll väljer vi att äta på en speciell av restaurangerna. Vi ska bli serverade vid bordet som a la carte istället för bufféer att plocka från. När vi somnar har vi bara en dag kvar i Mexico och det får bli en dag vid poolen.
 

Här fortsätter resan