Vårt första dygn i Hurghada är ok men kallt

Första kvällen på vår uteplats
Vi kom till Hurghada igår. Vi har åkt hit med Fritidsresor och ska bo på deras anläggning  Magawish i en vecka. Anläggningen ligger 5 km från Hurghada. Vi har halvpension så vi får väl se hur ofta vi lämnar området. 

Efter att ha gjort oss hemmastadda i vårt lilla hus, sett oss omkring i närområdet tar vi oss med  hotellbussen in till Hurghada. I Hurghada besöker vi AKA-pyramiden. Det är en jättestor butik, typ ett varuhus, som mest påminner om tax-free butiken på en Finlandsbåt. 

Vill man handla taxfree så måste man komma hit inom 24 timmar efter ankomst. Här finns det mesta utom mat. Vi köpte lite alkoholhaltiga drycker och två jättestora badhanddukar i Egyptisk bomull. Jättefina! Efter en kort promenad inne i staden beslutar vi oss för att åka tillbaka till Magawish. 

Idag är det Luciadagen och vår första hela dag här i Hurghada. Vi blir väckta runt klockan 08:20 av städpersonal som ska hämta handdukar. Det var väl kanske lika bra så vi kom upp till frukosten. 

På förmiddagen besökte vi Fritidsresors kontor och bokade en dagsutflykt till Luxor, redan i morgon. På kontoret blev vi bjudna på Luccebullar. Kul men lite onödigt.  

Har fått en Luccebulle
Bild över hotellområdet från vår uteplats

Sen går vi till stranden för att konstatera att alla solstolar är upptagna så vi lägger våra handdukar i sanden. Vi badar så klart men havet är inte varmt. Strax efter klockan 15 börjar det bli kallare även i luften så vi går till poolbaren och sätter oss. Vi äter Schwarma och dricker några Sakara, egyptisk öl. 

Trots att vi sitter vid poolen så badar vi inte. Poolen är så kall att det helt enkelt inte är badbar. Vid 17:00 har solen gått ner och vi går till rummet en stund och bara slappar.

Luccebulle till dessert
Luciatåg till middagen

På kvällen äter vi middag på hotellet och det kommer ett Luciatåg och på buffén finns svensk glögg att välja. Det är så klart roligt tänkt men vi har inte åkt till Egypten för att uppleva våra svenska traditioner. 

Vårt första dygn här i Hurghada har varit ok men det blev kallt så tidigt. Solen slutade värma strax efter 15 redan och solen gick ner vid 17. Dagarna blir så korta och inte var det varmt i havet  heller. Men det kan nog bli bra ändå I morgon börjar äventyret och då åker vi till Luxor.