Livet från den ljusa sidan på väg till Koh Pha Ngan

Jag i Krabi
Vi befinner oss i västra Thailand och ska under dagen förflytta oss till östra sidan av landet. Vi ska förflytta oss mellan Ao Nang och Koh Pha Ngan. Anledningen är det dåliga vädret här på västra sidan. Det visar sig att det ska bli ett riktigt äventyr vi sent kommer att glömma.

Vi börjar med att ta oss till Krabi och så går vi till den resebyrå som hjälp oss hitta boende här i Ao Nang. De hjälper oss med transport till Surat Thani och vi bokar boende på Koh Pha Ngan. I väntan på att vår minivan ska åka fördriver vi lite tid i Krabi.

Resan från Krabi till Surat Thani med minivan tar cirka tre timmar och transporten var helt utan problem. Det är i Surat Thani äventyret börjar. Vi blir framkörda till en resebyrå och får hoppa ur vår minivan. Något kvarter bort kan vi se havet mellan husen. Vi möts av en man som säger att båten inte går för att det är för stora vågor.

Vi får frågan om vi ska åka en bilfärja istället. Det vill vi så klart, så vi kommer fram någon gång. Efter en stund blir vi beordrade att lägga upp våra ryggsäckar på ett lastbilsflak. Strax visar det sig att även vi själva ska upp på flaket. Sen kör bilen iväg oss för att vi ska komma till denna bilfärja.

På lastbilsflaket sitter vi sju personer. Vi har ingenting att hålla oss i, vissa av oss sitter på golvet och andra sitter på räcker runt flaket. Vi tror nog alla att vi bara ska ner till havet, typ fem minuter bort. Så är det inte...

Janne på lastbilsflaket
Janne på båten till Koh Pha Ngan

Lastbilen kör ut ur staden och ut på motorvägar. Han kör över 100 km/timme och där sitter vi på lastbilsflaket, Om lastbilen bromsar är vi garanterad döda eller allvarligt skadade allihop. 

Det är helt sanslös hur utlämnade vi kände oss. Janne satt och höll i sig i sin ryggsäck, som om det vore en säkerhet. Lastbilen kör och vi på flaket kan inte göra mycket alls mer än att finna oss i tillvaron. En av killarna på flaket började sjunga "Always looking at the bright side of live". Precis så kändes det och alla skrattade för att visa att vi höll med. 

Cirka 90 minuter efter starten stannade lastbilen vid färjelägret. Här fick vi vänta ytterligare 90 minuter innan vi fick kliva ombord och åka iväg. Vår färja åker förbi Koh Samui och strax därefter går solen ner och det mörkt. Vi kommer fram till Koh Pha Ngan sent på kvällen. 

Här fortsätter resan