Lågsäsong och så öde på Koh Lanta

Regnigt och blåsigt på stranden

Igår vaknade vi i staden Trang och vädret är otroligt dåligt. Vi vet att det är regnperiod den här tiden på året men det här vädret beror på ett lågtryck som parkerat över området. Öarna Koh Muk och Koh Ngai och södra delarna av Koh Lanta är är stängda på grund av regnperioden.  

På vår reseplanering står det Koh Lanta så vi väljer ändå att åka dit och vi har bokat rum på resort Lanta Villa, där vi ska bo i fyra nätter.  

För att komma till Koh Lanta åker vi en först minivan någon timme, därefter en bilpråm till Ko Lanta Noi. Här fortsätter vår minivan över ön och vidare till nästa bilpråm för att komma till Ko Lanta Yai. Koh Lanta består av två öar och vi ska bo på den södra ön. Noi betyder norra och Yai betyder södra. 

När vi kommer fram till Villa Lanta regnar det fortfarande mer eller mindre oavbrutet. Vi får ett jättefint rum alldeles vid stranden och havet. Det hade kunnat vara ett paradis men stranden är ett enda stort kaos av höga vågor och skräp. Vi tar en kortare promenad längs stranden trots att det är både regnigt och blåsigt och att bada är inget alternativ för havet har alldeles för stora vågor. 

Hotellrummet var jättefint
Lanta Villa har en stor restaurang där vi kan sitta under tak och bakom skynken för att slippa blåsten från havet. Det blir här vi sitter hela kvällen. Vi äter mat, vi dricker thailändska öl, vi spelar kort och jag, Susanne tar fram mitt ritblock och ritar av saker. Bara för att ha någonting att göra. 

Vi har det ärligt talat lite tråkigt men vi slår ihjäl tiden på bästa tänkbara sätt. De övrig som finns i restaurangen är personalen som jobbar där. Personalen sitter mest och pratar med varandra vid ett annat bord. 

Funderingarna går om vi ska flytta på oss ännu en gång. Att stanna här i fyra nätter verkar inte vettigt. Vi ser på TV att det kommit ovanligt mycket regn i området. Det är översvämningar på många platser och vädret kommer inte att bli bättre. Vi är dessutom helt ensamma på hotellet förutom personalen som jobbar här.

Trots att vi har bokat och betalat fyra nätter och idag har vi sovit här på Koh Lanta en enda natt men vi väljer ändå att åka härifrån redan idag. Hotellet hjälper oss att boka transport därifrån. En minivan hämtar oss klockan 12:30. När vi lämnat hotellområdet och kommit ut på vägen som tar oss från Koh Lanta ser Janne en liten brun orm i en vattenpöl (andra ormen på den här resan). När vi lämnar Koh Lanta åker bilen mot Krabi.