Vårt sista stopp innan hemfärd från Seychellerna

Vy från La Digue
Vi befinner oss på ön La Digue. Vi har kommit till vår 15 dag här på Seychellerna. I morgon ska vi resa hem till Sverige igen. Vad som ska hända idag är därför att vi ska förflytta oss till ön Mahe, huvudön i landet. Vi började resan på Mahe så den här gång ska vi inte se något. Vi ska bara sova en natt för att ha nära till flyget när vi ska hem i morgon.

Vi börjar dagen med att vara en stund på stranden vid La Digue Island Logde, hotellet där vi har varit en del under våra dagar här på ön. Vi äter lunch här som några gånger tidigare. Vi solar och badar så länge det är möjligt. Cyklar sen hem gör oss klara för avfärd och packar det sista.

Ön La Digue är så pass liten att vi har haft mycket glädje av de cyklar vi har hyrt de tre dagar vi varit på den här ön. Vi gör vår sista cykeltur på ön, med vår ryggsäckar den här gången, och lämnar tillbaka cyklarna nere vid hamnen. 

Hamnen i La Digue
Janne på båten från La Digue

När vi lämnar La Digue åker vi först en båt till Praslin. Vid jettyn Baie St Anne på Praslin får vi vänta i cirka 30 minuter innan vi lämnar även Praslin nu i en katamaran med namnet Cat Coco. Här har vi köpt biljett till första klass och får sitta högst upp. Det visar sig att vi blir helt ensamma i första klass. Här finns drickor, kakor, karameller, tidningar och en effektiv luftkonditionering. 

På resan mellan Praslin och Mahe får vi en fin solnedgång som så klart blir fotograferad. Framme i Mahe tar vi taxi till vårt sista hotell på den här resan. Vi ska bo på Bel Air i huvudstaden Victoria.

Cat Coco från Praslin till Mahe

Solnedgång mellan Praslin och Mahe

Framme vid hotellet har vi svårt att komma in. Hotellet är omringat av en stor gallergrind men vi blir insläppta. Det är en otroligt pratsam man som tar emot oss. Vi skämtar om att vi hamnat Fawlty Tower. 

Vi tycker det är märkligt är att vi är så instängda på hotellet. Det är galler vid grinden och det är galler för fönsterna. Det är galler på alla fönster och alla dörrar är låsta på natten, inklusive branddörren. Jag funderar på anledningen och tänker att det kanske är hög brottslighet här, men jag vet inget om det. Jag ska sova här en natt och jag hoppas det inte börjar brinna just i natt. 

Galler för alla fönster

Utsikten från balkongen på Bel Air

Vi köper några drickor från hotellet och slår oss ner på den allmänna balkong vi har hittat. Vi har utsikt över öarna även härifrån. Bortsett från att vi är instängda så har vi det bra. Vi har det lugnt och behagligt.

Seychellerna har varit bra på alla sätt. Det är ett privilegium att få ha varit där. Rent, snyggt, gästvänliga och trevliga människor, fin natur, underbara stränder och så lugnt. Vi nappade på ett erbjudande så resan var hyfsat billig. Tidigt i morgon ska vi resa hem till Sverige. 

Nästa inlägg kommer att bli en sammanfattning, främst om djur och natur vi upplevt på öarna.

Här fortsätter Seychellerna