Ön Mahe och vi börjar på stranden Beau Vallon

Beau Vallon
Klockan är 09:15 när vi landar på flygplatsen i Victoria på Seychellerna. Landningsbanan måste ha varit väldigt kort för att flygplanet bromsade väldigt hårt. 

Passformaliteterna tog sin tid men det berodde nog mest på att vi hamnade sist i passkön. Snart sitter vi i alla fall i en taxi på väg till hotellet. Hotellet eller pensionatet som vi har bokat heter Villa de Roses och vi ska bo där i sex nätter.

Våra första intryck av Seychellerna var att allt verkade så enkelt. Taxin stod och väntade på oss och det var taxameter som gällde och chauffören kände till vårt lilla pensionat. Janne tyckte det var kul att han sett en häger redan innan vi kommit till hotellet. 

När vi kommit fram till Villa de Roses gjorde vi oss klara för stranden, Beau Vallon. Beau Vallon är en 2 kilometer lång strand. Här finns palmer, takamakaträd och massor av vit sand. Det var lugnt och nästan inga människor alls. 

Våra första granitklippor

Beau Vallon

Vi hoppade så klart i och badade i vattnet som var runt 28-29 grader varmt. När vi badat gick vi längs hela stranden fram och tillbaka, mest för att se vad vi kunde upptäcka. Allra längst bort på stranden hittade vi de första granitklipporna. När vi är tillbaka där vi startade lägger vi oss på stranden. Både jag och Janne somnar, trötta av resan och promenaden. 

Janne är den som vaknar först och han tackar en dam som räddat mina badtofflor från att hamna i havet. Lätt dizzy går han ner och badar och jag sover vidare. Plötsligt vaknar jag upp också, havet har sköljt över mej och halva badfilten. 

Jag på Coral Strand Hotel

En Madagaskarkardinal i busken

Fortfarande lätt trötta och blöta går vi upp går vi upp till Coral Strand Hotel. Vi beställer varsin och efter en stund bestämmer vi oss för att det är lika bra att äta också. Det blir baconburgare och varsin öl till.

När vi sitter på hotellets restaurang har vi små buskar runt oss. Här ser vi en fin liten fågel, en madagaskarkardinal. Vi vet inte om den är endemisk (ett ord vi lärt oss inför resan) men det finns flera endemiska djur här på Seychellerna. Endemisk betyder att den bara finns här i hela världen.  

Carambol i trädgården

Spindel i trädgården

Något vi hade missat helt var att vi hade en egen reseledare. Klockan fem på eftermiddagen skulle vi träffa Meggy. Hon var vår kontaktperson här på Seychellerna. Hon kunde hjälpa oss med utflykter och om vi ville hyra bil. Vi kunde vända oss till henne om vi behövde hjälp med något. Det var lite märkligt att vi hade en reseledare/kontaktperson när vi reste på egen hand.

På kvällen håller vi oss hemma på hotellet. Rummet är jättefint, ljust och stort. Vi har ett stort badrum och vi har AC, TV, kylskåp och fläkt. Det enda vi saknar är en egen veranda men det finns en gemensam veranda vid receptionen och solstolar i trädgården. Vi bor på entréplan ganska nära receptionen. 

I den gemensamma trädgården finns flera spännande växter. Bland annat finns ett träd med carambol. Något jag aldrig har sett tidigare.

Okända blommor i trädgården

Vårt hotellrum

Vi stannar som sagt på rummet för någon middag behöver vi inte så vi sitter och spelar kort på den gemensamma verandan och drack av den taxfree vi köpt med oss. Nu har vi installerat oss här på Seychellerna och äventyret kan börja. I morgon kommer vi inte att göra så mycket annat än att vara på stranden, Beau Vallon, igen.

Här fortsätter resan