Utflykt till den privata ön Moyenne, Seychellerna

Välkommen till Moyenne
Vi befinner oss på ön Mahe på Seychellerna. Idag ska vi göra en båtutflykt till den privatägda ön Moyenne. Den lilla bussen från resebyrån kommer och hämtar oss klockan 08:30.

Bussen kör oss till hamnen i Victoria, huvudstaden i landet. Från hamnen åker vi med en båt till St. Anne Marine National Park. Framme där får vi kliva ner i en semisub, en båt där du är både över och under vattnet. Vi kliver ner på båtens bottenvåning så vi kan se alla fiskar. 

Sen kliver vi ombord på den vår första båten igen och vi blir körda in till ön Moyenne. Här ligger en jättestor sköldpadda ligger och väntar på oss. Vi får nästan känslan av att sköldpaddan blivit placerad där för att roa oss turister. Jag har aldrig sett en så stor sköldpadda så jag är lite fascinerad. Här på ön blir vi bjudna på en välkomstdrink. 

När välkomstdrinken är uppdrucken får de som vill få kliva på båten igen för att snorkla. Platsen där vi ska snorkla är en marin nationalpark alldeles utanför ön Moyenne. Jag snorklar, men inte särskilt mycket eftersom jag tycker det är otäckt djupt, trots att jag är alldeles bredvid båten. Janne snorklar så klar men som jag uppfattar det är han inte särskilt imponerad över vad han ser.  

Janne i en semisub / halvubåt

Liten fisk utanför Moyenne

Efter snorklingen åker båten tillbaka till ön Moyenne. Nu får vi lunch, en kreolsk buffé som på många sett påminner om den mat vi fått på Barbados något år tidigare. 

Det allra roligaste med lunchen är öns alla stora sköldpaddor som vandrar omkring  mellan borden. Sköldpaddorna är verkligen stora. De är runt en meter långa från nosen till den bakre delen. Jag är både imponerad och road av de jättestora djuren. Fick veta att jättesköldpaddor som de här bara finns på Seychellerna och på Galapgagos.

En av alla sköldpaddor roade oss turister mest av allt. Den går längre och längre in på den utomhusrestaurang där vi sitter och äter lunch. Höjdpunkten blir när den försöker komma under en bänk där det sitter en dam. Sköldpaddan kryper under bänken och bänken lyfter sig. 

Promenad runt på Moyenne

Janne vid en jackfruit

Det roliga med det hela är att damen som sitter på bänken lyckas sitta kvar men den stackars sköldpaddan blir utslängd från uteserveringen. Även om det hela är väldigt turistigt så är det rätt kul. 

Efter lunchen går vi en promenad runt hela ön. Naturen på ön är väldigt fascinerande och det finns massor av intressanta och för oss annorlunda träd, bland annat finns det Jackfruit. Det hade kanske varit ännu mer intressant om man fått veta vad allting är. Sköldpaddor finns på fler håll än vid lunchbordet och de dyker upp lite här och där under promenaden. 

När promenaden är över har vi bara en kort stund över innan båten ska ta oss tillbaka till Victoria. Framme i Victoria kommer bussen och kör oss till Beau Vallon, stranden där vi bor.

Promenad runt på Moyenne

Jättestor sköldpadda som vilar

Hemma igen går vi raka vägen till stranden. Det är vår sista kväll på Beau Vallon så vi badar jättelänge, tar en öl på Coral Strand och tittar på solnedgången. Det har dock varit småmulet hela dagen så idag blir det ingen jättefin solnedgång. 

Senare samma kväll äter vi middag på restaurang "Svarta Pärlan" för andra gången de här dagarna. Både Janne och jag äter Red Snapper. Jag väljer fisken med ingefära och Janne en kreolsk sås. Det blir sista dag och kvällen på ön Mahe. I morgon ska vi flyga till ön Praslin och resan blir bara ännu bättre.

Här fortsätter resan