Stränder och berg på ön Mahe, Seychellerna

Janne i vår gula Mini Mok
Vi befinner oss på ön Mahe på Seychellerna. Vi har varit här några dagar nu. Vi har hunnit besöka landets huvudstad Victoria och Janne har hunnit med att dyka. Idag planerar vi att se oss runt lite mer på ön. För att ta oss runt har vi hyrt en liten bil. 

Bilen vi har hyrt är en gul Mini Mok. Den är verkligen liten, som en hundkoja, med tak men utan dörrar. Taket är som som en presenning, ett stort tyg i plast och det går inte att ta bort. 

Bilen är turistig och vi skrattar lätt åt den. Den går inte att köra fortare än 40-45 km/timme men vägarna är inte byggda för några högre hastigheter så det är ok. Det är dessutom vänstertrafik som gäller här men Janne ser inga bekymmer med det. 

När vi startar har vi en plan att vi ska köra mot Victoria, sen ta oss över bergen för att komma till öns västra sida. Vi hittar inte den vägen men det blir bra ändå. Vi kör söderut på den östra sidan istället. 

Det första stopp vi gör är vid Anse Royal och något hotell som heter Alamanda. Här stannar vi och snorklar en stund. Stranden är fin men havet är fullt av sjögräs så vi blir inte så långvariga här. Kul är ändå att jag här ser mitt livs första sjöstjärna i verkligheten. Vi kör vidare.

Anse Royal åt ett håll

Anse Royal åt andra hållet

Vi ville köra till den västra sidan av ön men kom inte dit. Förvånande nog är vi fortare än vi kan ana ändå där. Nu börjar vi köra norrut. Nästa stopp vi gör blir Plantation Club. Anledningen till att vi vill stanna där är för att vi har läst att vårt svenska kungapar har bott där vi något tillfälle. Det är ett ganska stort område så vi går runt lite och tittar. Stranden är jättefin men tyvärr är det ganska blåsig och ingen badade. 

Anledningen till blåsten är sydostpassaden. Vindarna kommer från söder och gör att det blir blåsigt på den här sidan av ön. Det blåser från olika håll olika årstider, nordvästmonsun eller sydostpassad.  På grund av vindarna blir stränderna är inte badbara. Vindarna kan ge starka strömmar i havet.   

Stranden vid Plantation Club

Vy från Plantation Club

Vi kör vidare norrut och passerar flera lite lyxigare hotell. Vi är på väg till någon marin nationalpark som vi hade fått veta att man kan nå från stranden. Vi hittade en fin strand där vi snorklade en stund och vi ser en del fiskar, men det är inte troligt att vi hittade den marina nationalparken.  

Nu tar vi vägen över bergen mot Victoria. De är precis den vägen vi hade velat åka när vi startade. Nu kör vi ändå den vägen fast åt motsatt håll, vägar som slingrar sig över bergen. Vid Tea Tavern stannar vi till för att det är fin utsikt. Här uppe i bergen är det nationalpark och som man kan ana av namnet så tillverkas det te  här.

Vy från bergen Tea Tavern

Glacis på öns norra sida

Vi kommer efter en stund fram till Beau Vallon, där vi bor men fortsätter kör vi vidare norrut. Nu stannar vi till vid Glacis Beach. Jag har sett på bild att jag kan få den perfekta bilden med strand och palm här. Vi stannar till vid något hotell men den perfekta bilden hittar jag inte. Vi kör hemåt mot Beau Vallon igen och vår utflykt i Mini Moken är över. 

Det har varit en jättetrevlig dag och vi har sett mycket. Mahe är en vacker ö, grön, kuperad, lummig, lugnt och har hur många fina stränder som helst, alla mer eller mindre fina. Där är rent och snyggt och människorna är otroligt vänliga. 

Mitt livs första sjöstjärna

Blått hav och en segelbåt

Det har gått bra att köra vänstertrafik även om det blev lite fel vid två tillfällen, men inget hände. På kvällen är vi tillbaka en stund vid Coral Strand och tittar på solnedgången. Vi avslutar kvällen i vår trädgård. 

I morgon ska vi fortsätta upptäcka Seycellerna. Vi ska åka på en utflykt till ön Moyenne...