Snabbvisit i London på väg till Seychellerna

Varuhuset Harrods
Idag startar vår resa till Seychellerna. Vi flyger med SAS till London och där ska vi byta plan för att flyga till Seychellerna. Vi har bokat 6 nätter på ön Mahe, 5 nätter på ön Praslin, 3 nätter på La Digue och sen avsluta med med 1 natt i huvudstaden Victoria, för att ha nära flyget hem. 

Klockan var 04:30 på morgonen när vi vaknade och den beställda taxibilen kom 05:30. Vårt plan flög till Heathrow och vi skulle flyga vidare från Gatwick många timmar senare så vi bestämde oss för att stanna i London några timmar.

När vi landat på Heathrow tar vi hand om våra ryggsäckar och letar efter bussar. Det kommer inga bussar så vi sätter oss i en taxibil för att åka till Victoria Station. Härifrån ska vi sen åka tåg till Gatwich. Vi låser in våra väskor på stationen och köper tågbiljett. Sen tar vi tunnelbanan till Harrods. Vi hade köpt lite pund för att ha under dagen men de försvinner i en rykande fart. 

Eftersom vi ändå måste in till London för att ta oss vidare till Gatwick har vi bestämt oss för att göra något i London. Vi bestämmer oss för att titta lite på Harrods eftersom varken Janne eller jag tycker att vi har sett varuhuset ordentligt, även om vi båda varit där.

Vi går runt på det stora, välkända varuhuset en stund och tittar på mer eller mindre märkliga varor. På varuhuset ser Janne den person som äger varuhuset. Jag visste inte vem han var men Janne berättar att han är pappa till Dodi. Dodi är den man som satt i bilen tillsammans med prinsessan Diana när bilen kraschade. De avled båda två i kraschen i Paris den 31 augusti 1997. 

Jag på Duke of York

Vårt flygplan på Gatwick

När vi sett klart på varuhuset tar vi en buss tillbaka till Victoria Station. Där går vi in på en pub, Duke of York. Här dricker vi två öl var och äter fish & chips. Efter puben hämtar vi våra väskor och kliver ombord på ett tåg som ska ta oss till Gatwick.

Det visar sig vara fel tåg. Tåget går till Gatwick men våra biljetter gäller inte. Vi har hoppat på ett expresståg och det är dyrare. Vi får sitta kvar på tåget men betala lite till för biljetten. 

Ute på Gatwick är allt enkelt. Vi checkar in och tar oss till butikerna med taxfree. Vi köper med oss whisky, Southern Comfort och lite godis. Efter shoppingen ska vi vidare till gaten och vi åker vidare med något litet tåg. När vi kliver av tåget ser vi vårt flygplan Air Seychelles. 

Planet blir lite försenat av någon anledning vi inte vet. Cirka en timme sent kommer vi iväg och på den här flygningen mellanlandar vi i Dubai. Vi får sitta kvar på planet cirka en timme medans städpersonal städar igenom planet. Vad som mer hände var att Air Seychelles personal byttes ut. När vi lyfter igen så har vi fyra timmar kvar tills vi ska landa på Seychellerna.

Här fortsätter resan