En fin och lyxig dag på stranden vid La Reserve, Praslin

Stranden vid La Reserve
Vi befinner oss på ön Praslin på Seychellerna. Vi har hittills upptäckt stränderna Anse Lazio och Anse Volbert. Idag ska vi ta oss till ytterligare en strand Anse Petite Coer.  

Morgonen börjar som vanligt med frukost. När vi ätit och kommer tillbaka till vår veranda har vi fått fint besök. Det är en liten ljusgrön ödla och den är inte större än 3-4 cm. Den lille sitter på en av våra stolar och den är så söt. Vi har aldrig sett en så liten fin ödla och kanske är den endemisk. 

Vi har lärt oss ordet endemisk inför den här resan. Seychellerna ligger mitt ute i havet och här finns många både växter och djur som är endemiska, vilket innebär att de bara finns här på hela jorden. 

Vi kliver på lokalbussen, precis som tidigare dagar, och idag kliver vi av vid hotellet La Reserve. När vi kommer fram till hotellet är det bröllop på stranden. Efter bröllopet blir det musik och fotografering. Hela området känns väldigt lyxigt och att gifta sig på stranden ser fint ut. Anledningen till att vi valt den här platsen är att vi fått veta att det är fin snorkling.

Den lilla ödlan på verandan

Janne på La Reserve

Vi slår oss ner på varsin solstol och roar oss med att sola, bada och snorkla. Det är ganska långgrunt och mycket sjögräs men vi ser en del fiskar. Vi ser till och med en för oss okänd fisk men när vi ska identifiera den finns den inte i den bok med fiskar som vi har med oss. Långt ut i havet ser vi vid ett tillfälle delfiner hoppa. 

Solen skiner och vi har runt 30 grader i luften och i havet är det 28-29 grader. Vi har helt enkelt ett strålande väder och hela dagen känns lyxig. Vi har tagit reda på att det kostar 1900 kronor att bo på hotellet en natt. Vi tycker det är mycket pengar men säger ändå att här ska vi bo nästa gång vi kommer hit. Det är en fin strand och vi har nära till Anse Lazio. 

Vi sätter oss lite senare på restaurangen som tillhör hotellet och beställer varsin Club Sandwich. När dagen börjar ta slut tar vi lokalbussen hem till Grand Anse.  

Stranden vid La Reserve

Självständighetsmonument

Hemma igen stannar vi till vid Självständighetsmonumentet som finns här vid Grand Anse. Seychellerna blev ett självständigt land 20 juni 1976. Högst upp på monumentet finns en jättestor nöt, en Coco de Mer. Nöten är endemisk och i morgon ska vi besöka nationalparken där bland annat nötterna finns. Parken visar sig vara helt sagolik.

På kvällen blir det middag på vårt hotell, fisk med ingefära för min del. Avslutar kvällen med kortspel på verandan.

Här fortsätter resan