En dag på Beau Vallon, Mahe på Seychellerna

Beau Vallon på ön Mahe
Vi befinner oss på ön Mahe på Seychellerna. Vi gjorde en utflykt till huvudstaden Victoria igår och Janne har dykt. I morgon väntar nya äventyr så idag tar vi det bara lugnt. 

Vi bor på ett litet hotell som heter Villa de Rose. Det ligger inte långt från stranden Beau Vallon så efter frukosten går vi till stranden. Det är soligt och varmt och stranden är jättefin. 

När man står på stranden och ser ut över havet så ser man en siluett av en annan ö. Det är precis som det låter en siluett av ön Silhoutte Island. Man kan säkert göra utflykt dit men vi ska förflytta oss till ytterligare två öar, Praslin och La Digue, senare på den här resan. 

Det händer inte så särskilt mycket under den här dagen. Vi solar och badar. När vi blir hungriga sätter vi oss vid poolbaren på Coral Strand Hotel. På stranden finns också en ställe som heter Shark Gin där vi kan få något att dricka. Vi är ändå mest på stranden och på Coral Strand Hotel. Janne ringer och gratulerar sin farfar som just idag fyller 83 år. 

Jag med någon lokal dryck

Ön Silhoutte från Beau Vallon

När vi sitter vid bordet vid Coral Strand Hotel finns det små fåglar i buskarna runt poolen. Det är för oss helt nya fåglar. De är orangea med dragning åt rött, små fåglar, som heter Madagaskarkardinal. De kan vara endemiska, vilket betyder att de bara finns här. De är inte alls ovanliga utan vi ser dem vid flera tillfällen.

För att nämna en sak till om naturen så finns det Takamakaträd längs stranden. Det är ett träd vi aldrig sett tidigare och på stranden ligger små gröna frukter som fallit från träden.

Carambole i trädgården

Frukter från Takamakaträden

Vårt hotell har en jättefin trädgård med massor av växter och blommor. Bland annat finns frukten Carambole. På eftermiddagen är vi en stund i trädgården. Här i trädgården ser vi en liten kolibri. Den flaxar för fullt med vingarna men står ändå alldeles still i luften medans den försöker äta från blommorna i ett träd. Rätt fascinerande.

Hotellets trädgård
Solen går ner bakom ön Silhouette

På kvällen är vi tillbaka på Beau Vallon. Vi stannar här för att se solnedgången. Det blir en fin solnedgång och solen går ner över havet. När solen så småningom har försvunnit helt har den gått ner bakom ön Silhouette. Vi går hem till hotellet, sätter oss vid ett bord utomhus i trädgården. Här spelar vi kort en stund innan vi lägger oss. 

I morgon ska vi ut på nya äventyr igen. Vi har hyrt en bil och ska köra runt lite på ön...

Här fortsätter resan