Dyk 12 - 14 Janne dyker på Seychellerna

Janne på Mahe
Texten om dykning har Janne delvis fått skriva. Från Seychellerna gjorde han tre dyk, ett från varje ö.

Dyk 12 - från ön Mahe
Dykplats: L´Ilot
Datum: 20 maj 2000
Maximalt djup: 16,5 meter
Siktdjup: 5 - 8 meter
Temperatur: 27,5 grader
Activity: Boat dive

Dyket från Mahe började lite rörigt med tider och platser men så småningom kom allt och alla med. Det var ganska många oerfarna dykare med så man hade bytt platsen för dykningen. Största behållningen av dyket var en himla massa fina sjöstjärnor, vimpelfiskar och otroligt många kirurgfiskar.

Dyk 13 - från ön Praslin
Dykplats: Red Point
Datum: 25 maj 2000
Maximalt djup: 16,5 meter
Siktdjup: 10 - 15 meter
Temperatur: 27,2 grader
Activity: Boat dive

Dyket från Praslin var det 13:e dyket och det småregnade. Förutsättningarna verkade inte jättebra. Vi var bara fyra stycken som dök. Platsen där vi dök är Red Point som är ett marint naturreservat. Trots förutsättningarna så blev det hans bästa dyk hittills. Han fick se haj, en sköldpadda, en bläckfisk stor som en rocka.

Janne på Praslin
Snorkelbild från Praslin


Dyk 14 - från ön La Digue
Dykplats: China Rock
Datum: 30 maj 2000
Maximalt djup: 16,3 meter
Siktdjup: 12 - 13 meter
Temperatur: 27,2 grader
Activity: Boat dive

När han dök vid La Digue var de bara två dykare. Dykningen här motsvarade definitivt förväntningarna. 45 minuter på maxdjup 16 meter. Mintemp var 27 grader C. Otroligt häftiga granitklippor under ytan. Haj, sköldpadda, "eaglerays", muränor, skorpionfisk, "Bumpheaded parrotfish", bläckfisk, sjöstjärnor mm mm.

Här är resan till Seychellerna slut. Janne skulle gärna åka tillbaka hit en gång när det är oktober månad för då är det säsong för valhajarna. Denna gång var det fel säsong men han gjorde  ändå tre mycket lyckade dyk.