Den fina och världsberömda stranden Anse Source d´Argent

Anse Source d´Argent
Vi befinner oss på ön La Digue som tillhör Seychellerna. Vi kom hit igår efter att först varit på öarna Mahe och Praslin, två helt fantastiska öar. 

När vi kom igår hyrde vi varsin mountainbike, cyklade till hotellet, lämnade ifrån oss våra ryggsäckar och cyklade sen runt halva ön. Så liten är ön.

Vad vi också försökte göra igår var att cykla till den världsberömda stranden Anse Souce d´Argent. Vi hittade inte dit och den ligger nog längre bort än vi trott. Idag är ambitionen att hitta den stranden. 

Janne ska dyka på eftermiddagen så efter frukosten tar vi oss till La Digue Island Loge. Här finns en pool och en strand och här slår vi ihjäl tiden fram tills Janne ska dyka. Han ska dyka med en firma som tillhör hotellet.   

Under de 45 minuter han dyker tar jag min cykel och ser mig runt inne i city. Jag letar efter små boutiquer där jag kan handla men just den här tiden på dagen är det mesta stängt. När dykning bör vara över cyklar jag tillbaka till Island Logde och stranden där. Dykningen kan man läsa om på sidorna om Janne.

Jag på Anse Source d´Argent

Janne på Anse Source d´Argent

Nu äter vi lunch tillsammans på hotellets restaurang. Det blir pizza  del mare och vitt vin. Efter lunchen blir det dags att leta reda på Anse Source d´Argent. 

Vi cyklar till parken l´Union för vi tror det är närmaste vägen. Det kostar inträde men det har blivit så pass sent på dagen att vi får cykla in utan att betala. Inne i parken ser vi den gamla kyrkogården, en stor inhägnad med massor av jättesköldpaddor, en koprafabrik, Plantation House och man känner doften av vanilj på lång väg. Just idag tittar vi inte så mycket på allt det här för vårt mål är stranden.

Janne har ändå bestämt sig för att hitta varifrån doften av vanilj kommer. Vi hittar snart en vaniljodling, stannar till lite snabbt för att titta på växten.  

Janne på Anse Source d´Argent

Anse Source d´Argent

När vi kommer fram till vaniljodlingen så finns det plötsligt skyltar mot stranden. Vi följer så klart skyltarna tills vi kommer fram. Det har blivit ganska sent och vi är nästan ensamma på stranden. Stranden är fantastiskt fin men det som slår oss är att den är inte särskilt stor. Den är kort och den är smal. 

Anse Source d´Argent sägs vara världens mest fotograferade strand. Jag kan förstå det för visst är det fint med sanden, de enorma granitklipporna och klarblå vattnet. Vi har kommit sent till stranden men det är ändå så lyckat. Solen håller på att gå ner och ljuset är fantastiskt. Vi badar inte utan ta bara några helt underbara foton. 

Janne på Anse Source d´Argent

Janne på Anse Source d´Argent

Även vi måste ta foton på vad som sägs vara världens mest fotograferade strand. Efter att ha sett stranden är vi nöjda för dagen. Vi har ätit så vi cyklar bara hem igen till Bernique, spelar kort, läser och  skriver ute på verandan.

I morgon ska vi upptäcka ytterligare en fin strand och se mer i parken l´Union, jättesköldpaddor mm.

Här fortsätter resan