Ännu en fantastisk strand, Grand Anse

Janne vid Grand Anse
Vi befinner oss på ön La Digue på Seychellerna. Vi har kommit till tredje och sista dagen här på ön. Vi har sett den världsberömda stranden Anse Source d´Argent och cyklat runt halva ön. Idag fortsätter vi att cykla och så klart bada en del.

Idag är ambitionen att cykla rakt över hela ön för att komma till Grand Anse, även det en strand som ska vara fin. Efter frukost sätter vi oss på våra cyklar igen. Vi trampar uppför och vi trampar nedför. Vi har en karta som vi följer, men eftersom det är vänstertrafik blir jag bara helt förvirrad. Tur ändå att Janne har koll så han tar oss fram till stranden.

Vägen vi cyklar för att komma till stranden är kantad av växtlighet. Plötsligt stannar Janne. Han har fått syn på den endemiska paradisflugsnapparen i ett träd. Jag ser den också men jag har ingen koll på fåglar, vilket Janne har. Det lär bara finnas 10-50 stycken kvar så det var klart intressant att se.

Stranden då, Grand Anse. Vi kommer dit och vi ser ännu en strand som är enormt fin. Min spontana kommentar till Janne är att "Här snorklar du inte". Vågorna är enorma och man både ser och hör att vågorna är starka. Här finns även varningsskyltar som säger att det är livsfarligt att bada, på grund av starka strömmar under vattnet. Troligen beror det på sydostpassaden. 

När vi kommer till stranden är vi i stort sett ensamma. Vid kanten av stranden finns åter igen de stora, vackra granitblocken. Vi tar foton och har turen att göra det innan det kommer en hög av turister. 

Janne på Grand Anse

Grand Anse

När vi var på ön Praslin, tidigare på den här resan, utsåg vi Anse Lazio till den finaste strand vi sett. Den här stranden är minst lika fin, men det är svårt att jämföra när vi inte kan bada. Vi har läst att man kan snorkla här men vi vet inte vad vi skulle fått se.  

Vi fortsätter våra upptäcker med nästa strand, Anse Petite som ligger alldeles bredvid. För att komma dit går vi en liten stig, genom djungeln och över bergen. Absolut fin men inte lika fin som Grand Anse. Vi går tillbaka genom djungeln. Det är svettigt och varmt när vi går den lilla promenaden så när vi kommer tillbaka till Grand Anse slår vi oss ner en stund på den lilla bar som finns på stranden.

Vi cyklar vidare på ön och det kommer i nästa inlägg.

Här fortsätter resan