Vi har upplevt massor i Eilat, Israel

Här gick vi varje dag, över en bro
Idag har det blivit dags att resa hem igen efter två veckor i Eilat. Vädret har varit lite småkallt och blåsigt och Eilat är kanske inte världens roligaste turistort, men vad mycket vi har fått uppleva. 

Vi har gjort tre större utflykter och lämnat Eilat. Vi har gjort den tvådagarsutflykt till Kairo och sett pyramiderna. 

Vi har gjort en dagsutflykt till Jordanien för att se Petratemplet och vi har gjort den dagsutflykt till Jerusalem och sett Betlehem och platsen där Jesus tros vara född. På väg till Jerusalem stannade vi vid Döda Havet och badade. Riktigt nice! 

I Eiliat var det Coral Beach och Aqua Sport som blev de plats där vi hängde mest. Vi gillade Aqua Sport för där kunde man sola, bada och snorkla. Här kunde man snorkla alldeles vid stranden. Här fanns dessutom en bar, solstolar och reggiemusik. Det blev en plats där vi trivdes.

Vårt hotell och närmaste restaurangen

Dörren till vårt hotellrum

Väntar på transferbussen


Gatubild från Eilat

Även vid Coral Beach kunde man gå i från stranden för att snorkla och Janne dök några gånger under veckorna, även då från stranden eller så gick man ut på någon badbrygga för att ta sej ner i havet. 

Vi har ätit swarma, falafel och kebab från enklare gatukök och vi har ätit på McDonalds´ vid något tillfälle, bara för att ha gjort det. Totalt sett har vi verkligen haft en jättebra resa till Eilat.

Här fortsätter resan med Jannes dyk i Röda Havet