På plats i Eilat och bad i Röda Havet

Osynlig fisk i akvariet
Vi kom till Eilat den 25 november. Vi är här på charterresa med Fritidsresor och ska vara borta i två veckor. 
Eilat ligger längst ner i södra Israel vid Röda Havet. 

Jag har varit i Eilat för massor av år sedan men den här gången är det nog mest för att Janne ska få dyka nu när han har tagit ett dykarcertifikat.

Första dagen gör vi just inget annat än installerar oss på hotellet och i staden. Vi har gått upp tidigt och är trötta så vi badar, tar en promenad och äter middag på McDonald´s. Sen somnar vi jättetidigt.

Vår andra dag i Eilat börjar vi med att titta på Underwater Observatory, massor av akvarier att titta på. Vid detta observatorium åkte vi också ubåt - ända ner på 64 meters djup. Vi såg så klar massor av intressanta fiskar, koraller mm.

Janne på Underwater Observatory
Har precis lämnat u-båten


När vi tittat färdigt på alla akvarier och åkt u-båt sätter vi oss på baren på Aqua Sport och provar på det lokala ölet. Det öl vi provar är Maccabee men det finns ett till, Gold Star. Vi tyckte Gold Star var den godare av dem. Här äter vi även resans första lunch.

Sen stannar vi vid Aqua Sport för att sola och snorkla. Jag ser mitt livs första picassofisk i havet och blir fascinerad över hur fin den är. Platsen där jag snorklar är inhägnad så att man inte kan simma alltför långt ut.

Underwater Observatory
Gatubild i Eilat

När vi går vägen hem till hotellet ser vi en dromedar stående på en trottoar. Naturligtvis var det väl någon som ägde den men ingen vanligt syn för oss nordbor.

Vi bor på hotell Moon Valley. Hotellet har pool men den är stängd, det ligger en presenning över poolen så det går inte ens att försöka bada. Vi tar det lugnt på rummet en stund efter dagens upptäckter. 

Två Maccabee
Janne på Aqua Beach

Under de två veckor vi ska vara i Eilat kommer vi att göra tre olika utflykter. Vi ska till Jerusalem, till Kairo och till Petratemplet i Jordanien. Janne ska så klart dyka någon dag. Det är vad som ska hända framöver. På kvällen, andra dagen, äter vi på restaurang New York, alldeles bredvid vårt hotell.