Riktig semester nu på Berjaya Resort, Tioman Island

Vårt hus, längst ner till vänster
Efter två dagar i Kuala Lumpur, tio dagar på Salang Beach valde vi att bo på Berjaya Resort. Nu skulle vi lyxa och bo riktigt bra. 

Rummet vi fick var jättefint, rent och fräsch och en stor underbar säng. Vi bodde här två dagar. Berjaya är ett sådant hotell som man nästan inte vill lämna men vi gjorde två små "utflykter". 

En förmiddag promenerad vi ut från hotellet och området runt. Vi gick till den lilla byn, Teluk, som ligger alldeles utanför. Inne i den lilla byn finns just ingenting annat än några små affärer, en skola och följer man vägen så långt det går att komma så hamnar man på öns flygplats. Genom den här lilla byn, från Berjaya och fram till flygplatsen finns öns enda bilväg.

En annan förmiddag gör vi en promenad i djungeln. Mr Lee som var biolog eller liknande visade oss runt. Han visade oss gummi, en kameliont, termiter, diverse olika träd och växter. Vi fick även bada i vattenfall. Som avslutning på den vandringen lockade han fram vilda apor ur djungeln som vi fick mata. Det var en mycket roligt vandring som absolut rekommenderas. 

Jag längs bilvägen i Teluk
En kameliont på djungelvandringen

Jag var mest bekymrad över giftiga ormar. Mr Lee lät barnen springa först när vi gick genom djungeln så förmodligen fanns det inget jättefarligt. Mr Lee verkade inte rädd i alla fall. Något annat man kan göra från hotellet är att åka på snorkeltur till Rengis Island strax utanför hotellet. Där hade vi snorklat förra året så det valde vi bort den här gången.

Janne klättrar i djungeln
Janne i poolen med poolbar

Berjaya Resortet var en trevlig plats och den trevligaste plasten av alla var nere vid deras strandbar vid solnedgången. Här såg man solen gå ner i havet och drack drinkar i alla möjliga färger.

Allting vi äter och dricker skrivs upp på rummet. Vi ska snart åka hem och vi har malaysiska pengar kvar som vi vill använda. En kväll frågar vi "Is it possible to pay cash?". 

Nej vi är inte vana att bo så fint, men visst gick det att betala med kontanter också. Hotellet hade så klart ett fint poolområdet också där vi också var stor del av dagarna. 

Strandbaren på kvällen
Jag på strandbaren

När vi lämnar Berjaya gör vi det med deras eget flygbolag. Vi flyger till Kuala Lumpur, stannar där en dag för att shoppa lite sen flyger vi hem till Arlanda, via London. Det kommer inget inlägg från Kuala Lumpur så resan får ta slut här.   

Här fortsätter resan