En tur till ABC stranden på Tioman Island

Jag på ABC-stranden
Vi tog en båt från Salang Beach till ABC-stranden en dag. Bara för att titta på någonting annat. 
Bland det första vi såg när vi gick i land vid stranden var ett stort träd fullt av flygande hundar. 

Så många flygande hundar hade vi aldrig sett förut. Det skulle ha varit intressant att stanna till kvällen för att se när de alla lyfte men det skulle vi inte göra.

Det är trevligt att äta på ett annat ställe än där man brukar så vi slog oss ner för att äta. Snart kommer en varan gående för de finns naturligtvis även på denna plats. 
Vi är som vanligt lika fascinerade av varanerna. En varan! Måste titta! Nu har vi ändå sett ett hundratal varaner utan att överdriva.

Vi stannar en stund på stranden för att sola och bada, men det är inte riktigt lika fint som på Salang, men naturligtvis, det är lugnt och skönt. Mycket färre människor här än på Salang Beach även om det är lugnt där. 

Fullt av flygande hundar
Janne i regnskogen längs stranden

Vi promenerar längs hela ABC-stranden och det finns massor av bungalows, men det är förvånansvärt lugnt. Vi vandrar hela vägen tillbaka igen för att komma till båten som ska ta oss tillbaka till Salang. Båten ska inte gå förrän om cirka en timme så vi slår oss ner på en restaurang vi bryggan för att vänta. 

När det blir dags för båten att komma går vi mot bryggan. Det kommer en båt, men inte den vi har köpt biljetter för att åka med. Vi väntar och väntar. Den båt vi har köpt biljetter för att åka med verkar inte komma alls. Vi får lämna tillbaka biljetterna. Det börjar bli sen eftermiddag och vi undrar hur vi nu ska komma tillbaka till Salang.

Janne på transportbåten
Varaner även vid ABC-stranden

Så småningom kommer det en båt som vi får åka med. Båten ska till Salang men det är ingen turistbåt. Det är en transportbåt, transport av varor. Vi får sitta på däck tillsammans med oljefat, vatten och Coca-Colaflaskor. 

Vi kom i alla fall tillbaka till Salang Beach. Det var en trevlig dag och vi har fått se lite mer av Tioman Island. En annan dag gör vi utflykt till Coral Island, en ö lite utanför Tioman Island. Här kommer vi att få se varaner även på själva stranden.