Dagsutflykt från Tioman Island till Coral Island

Janne bland stenar på Coral Island
En dag gör vi en utflykt från Salang Beach till Coral Island. Varje båtägare på Salang har denna utflykt att erbjuda. Syftet med utflykten var att snorkla och vi hade sett foton från ön och det såg vackert ut. 

Båten släpper av oss på en liten strand där varaner går omkring. Syftet med utflykten var att snorkla så det gör vi förstås, men vi ser inget särskilt att minnas än att det fanns rätt stora fiskar.

Vad som är fantastiskt med den här lilla ön är alla fina klippor som finns. På ön Tioman Island har vi inte sett att den typen av klippor finns så det är lite förvånande att det finns så många just på denna lilla ö, strax utanför Tioman Island.

Vi visste att det inte fanns några restauranger på ön så vi hade packat med oss en matsäck med lite bröd, tonfisk i burk och lite ostbitar och naturligtvis vatten. När det blev lunchdags dukade vi upp på stranden och ordnade några tonfiskmackor. 
Det smakade riktigt gott och så klart var det mest för att miljön gjorde sitt. 

På väg att snorkla
Fin natur på Coral Island

Varaner har vi vant oss vid och de fanns även på den här ön. Här på ön kändes de ganska närgångna. Vi hade ätit vår mat och satt oss på en sten strax bredvid vår strandfilt. Varanen lufsar sin sakta gång hela vägen fram till vår filt (vi hade plockat undan maten). 

Det finns väl inget av intresse på filten annat än att den intresserar sig för Jannes badskor, men lufsar snart därifrån igen. Den går tillbaka till den skog vi har bakom stranden cirka tio meter därifrån.

Strandfilten och sten där vi satt
Dagens lunch så mysigt

Vädret är inget vidare den här dagen när vi lämnar Tioman men vi hade tur ändå. Det kom ingen störtskur över oss men vi ser att det är mörka moln över Tioman. De mörka molnen gör att det blir ett fint ljus. 

En varan kommer förbi
Varanen på väg mot vår filt

Det blev en lyckad utflykt till Coral Island och på eftermiddagen hämtade båten oss och körde oss tillbaka till Salang Beach. Efter några dagar i Kuala Lumpur, tio dagar på Salang Beach så bestämmer vi oss för att nu ska vi ha riktig semester. Vi ska bo på det lite finare resortet, Berjaya, också det på Tioman Island.