Idag är Grand Anse full av turister från kryssningsfartygen

Vagnar att dra allt som ska säljas
Vi befinner oss på ön och landet Grenada. Vi bor på ett hotell på stranden Grand Anse, alldeles utanför huvudstaden St. George. Idag är vår sista hela dag här. I morgon ska vi flyga tillbaka till Barbados. Det är från Barbados vi har gjort en utflykt på tre nätter.

Vi var in till huvudstaden igår kväll och åt på en restaurang. När vi kom ut från restaurangen var det sent och vi såg inga affärer. Vi trodde att vi inte såg några affärer för att allt var stängt. Idag ska vi därför göra ett nytt försök.

Först stannar vi på stranden några timmar. Det var så mycket försäljare på stranden. De sålde allt. Ute på havet låg stora kryssningsfartyg och båt efter båt efter båt kom till stranden med dessa kryssningspassagerare. Och de handlade och de handlade. De stannade på stranden några timmar - och handlade och handlade - och åkte sedan tillbaka till sina kryssningsfartyg. Vi studerade ett amerikanskt par på en filt nära oss. De köpte en hel del saker. Det var intressant att se hela kommersen. 

Jag köpte rompunch av en mycket trevlig dam som sade sig ha gjort rompunchen själv. Den rompunch vi druckit på Barbados var orange men den här rompunchen var röd. Den var röd och hur stark som helst. Jag hällde bort min rompunch men Janne drack. 

Båtar med turister
Båtar med turister

Jag försökte mej även på att köpa en apelsin av en man. Han blev arg på mej. Han ville inte sälja bara en apelsin. Han ville att jag skulle köpa hela lådan med apelsiner.  Någon apelsin blev det därför inte till mej. Att kommersen var enorm kan man förstå. Grenada är ett fattigt land de försöker tjäna pengar på turisterna som stannar några timmar. 

Det var en händelserik dag på stranden men vi lämnar stranden för att ta oss in till St. George för att titta i affärer.

Här fortsätter resan