Vi stortrivs på Tioman Island

Vår första varan på Tioman Island
När vi lämnar Cherating den 13 juli har vi Tioman Island som nästa mål för resan. Vi tar en taxi från Cherating till Kuantan. I Kuantan hoppar vi på en buss som ska ta oss till Mersing. I Mersing finns båtarna som kör ut till Tioman Island. 

Bussresan kommer att ta nästan tre timmar men det visar sig att den stannar till vid busstationen i staden Rompin. Här finns möjlighet att gå på toaletten eller köpa sig något att äta. Det är inget lång stopp men bussen står still i typ 10 minuter. 

När vi hoppar av bussen i Mersing så går vi först in på banken och hämtar pengar, för den här gången ska vi ha kontanter med oss när vi åker ut till en ö. 

När vi varit på banken går vi in på den resebyrå som ligger precis mitt emot banken. Nu går allt fort! Nu vet vi att vi inte är några budgetresenärer men det får gärna vara billigt ändå. Inne på resebyrån visar de oss en pärm med de olika boenden som vi kan välja ute på Tioman.

Båten ut till Tioman Island

Vår andra varan på Tioman Island

Vi ser ett ett hus i pärmarna som vi tycker ser bra ut "Something like that with toilett and shower", säger vi och pekar. Det är lite dyrare informerar försäljaren, men det är ok säger vi. Vi bokar in oss på Salang Beach Resort i sju nätter.  

När bokningen är klar bär det snart iväg i en bil till båten. Båtresan till Tioman Island tog nästan två timmar. 

När vi kommer fram till Salang Beach, som stranden heter, känner vi på en gång att här kommer vi att trivas. Vad som mötte oss var kritvit sand, klarblått vatten, en hel ö full av palmer och vid bryggan där vi la till simmade ett helt gäng med fiskar omkring. Det var sååå fint. 

Jag på Salang Beach
Salang Beach och Indha i bakgrunden

Vi tar oss längs stranden fram till det resort där vi ska bo. Vi kommer in på rummet och byter om. Janne är lite snabbare än jag så han går ut på verandan och ropar till mej att snabbt komma ut. Ute i trädgården ser vi två stora varaner, säkert två meter långa. De lufsar omkring i trädgården som om ingenting har hänt. 

Jag säger till Janne att han måste snabba sig och hämta kameran, det kanske är de ändå vi ser. Det skulle visa sig senare att vi såg varaner dagligen på Salang Beach. I slutet av veckan brydde vi oss knappt längre. 

Jag skriver resedagbok
Någon nattfjäril 


Vi fann oss snabbt till rätta på Salang Beach. Stranden var fin och har fanns Zaid´s Place där vi åt lunch. Strax bredvid tillverkades Roti Canai som vi också åt. På kvällarna fanns ett trevligt ölställe som hette Four-S´ Cafe. Mitt i byn fanns också restaurang Indha och en affär där det mesta finns och det finns en dykfirma. Om vi inte var på stranden eller inne i byn så satt vi på vår egen veranda. 

Det var vårt första intryck av Tioman Island. I morgon ska vi göra en utflykt "Round the island tour". Vi ska åka båt ett varv runt hela ön. Efter det har vi ytterligare några dagar kvar här på Tioman Island.