Vi gillar lugnet på Tioman Island, Malaysia

Janne på Salang Beach
Vi befinner oss på Tioman Island, en ö i Malaysia. Vi har varit här i sju nätter nu och idag har det blivit dags att lämna ön. Vi ska vara ute på den här resan runt en månad. Vi tycker det är lite synd att äventyren börjar ta slut. Vi ska tillbaka till Singapore för hemresa men innan dess ska vi försöka trycka in några dagar i Indonesien också. 

Idag ska vi lämna Tioman Island. Vi har bott på Salang Beach och vi har trivts jättebra här på ön. Det finns mycket saker man kan göra så sysslolös behöver man inte vara men allt är så lugnt. Vi har gillat lugnet.

Vi ha kommit ut på morgonen, gått till stranden. På stranden har vi ätit Roti Canai till frukost på Amins Café. Sen har vi solat och badat. Janne har snorklat mycket. Det finns ett korallrev en liten bit ut från stranden. Jag har roat mig med att flyta omkring i havet på de traktordäck som finns att låna. Lunchen har vi ätit på Zaid´s place. Ett mysigt ställe alldeles vid stranden. 

Lunch på Zaid´s Place
Roti Canai till frukost på Amins Café


På eftermiddagarna, runt klockan 14:00, har det kommit en störtskur av regn de flesta av dagarna. Regnskuren gick ofta över lika fort som den kommit sen är det klart och fint igen. Vi fortsätter bada. 

När vi går hemåt passerar vi gärna vattendraget som går genom byn. Här kan man se lite fåglar och med all sannolikhet några varaner. Sen går vi hem genom den lilla byn, en promenad på runt 10 minuter. Vi sitter en stund på vår veranda och tittar efter bland annat varaner. Det finns lite andra djur som exempelvis hönor.

Jag med ett traktordäck
Passerar vattendraget på väg hem


På kvällarna har vi ofta gått till restaurang Indah och ätit middag. Där blev det ofta Chicken Satay, jordnötssåsen var så god. Vi hittade överallt på de restauranger där vi äter våra favoriträtter. Maten kostar aldrig mer än 25 SEK.

En av dagarna har vi gjort en båttur runt hela ön. Vi har sett pitonger på södra sidan av ön. Vi har badat i vattenfall mitt i djungeln. Vi har snorklat på korallrev med massor av färggranna småfiskar. Vi har snorklat bland riktigt stora fiskar. Vi fick äta lunch på en för oss ny strand. Veckan har helt enkelt varit fantastisk.  

Vår veranda på Salang Beach Resort
Solnedgång från Salang Beach

De dagar vi inte varit på utflykt har vi solat och badat. På kvällarna efter middagen på Indah hamnade vi på Four-S´ Cafe. Om vi inte satt på Four-S´ Cafe så satt vi på vår egen veranda. Här spelade vi kort och läste böcker eller bara satt och såg ut över havet. Vi har verkligen tyckt om Tioman Island. 

Nu ska vi som sagt lämna ön och ta oss tillbaka till Singapore.