Det blir en helkväll vid Boat Quay i Singapore

Suntec City
Nu befinner vi oss i Singapore. Här började vi resan för sådär tre och en halv vecka sedan. Vi har varit runt i Malaysia, via Singapore tog vi oss till ön Batam som tillhör Indonesien. Nu är vi tillbaka i Singapore för tredje gången. 

Vi kom hit tidigare idag från Batam. Nu ska vi vara i Singapore ännu en natt sen ska vi åka hem till Sverige igen. Den här gången hittar vi kanonhotellet.  

Vi betalade 500 SEK för att bo alldeles bakom Raffles Hotel. Vi bodde på Metropol Hotel. Ett litet rum men rent och snyggt. Och läget var perfekt. När vi tittade ut från hotellrummet såg vi Westin Stamford Building (sades vara världens högsta hotell 226 meter). 

På tog vi oss till Suntec City. Fyra stycken skyskrapor som har upplysta konturer på natten. Jag säger att det måste vara världens vackraste byggnader på natten. 

Vid Suntec City finns vad som sades vara världens största fontän. Här kör man lasershower på kvällarna. Denna lasershow var inte mycket alls att se. Vi hade förväntat oss något mycket mer och då jämför vi med vattenshowen vi tidigare på resan sett på Sentosa Island.

Senare på kvällen slår vi oss ner vid Boat Quay. Det var här vi började för en månad sedan och i morgon ska vi åka hem. Det blir vår sista helkväll på resan och vi slår på stort. Det blir en helkväll vid Boat Quay. Vi byter bara bar ibland. Vi väljer alltid en bar som är några meter närmare hemåt. 

Världens största fontän
En råtta i världens renaste stad


Vi beställer öl i kanna, för att det är kul, så vi delade väl på några kannor och framåt midnatt ville vi ha Chicken Satay igen. Vi har tappat räkningen på hur många vi ätit på den här resan.

Här vid Boat Quay ligger barerna på rad och de är mycket folk i rörelse. Singapore sägs vara världens renaste stad, trots det så finns det råttor i staden och en av dem sprang omkring vid Boat Quay.

Sent vandrade vi hemåt. Vi passerade Long Bar och fick för oss att vi skulle då in där igen. Vi hade varit på Long Bar tidigare och tyckte att det var onödigt dyrt men nu sent på natten ville vi ändå gå in där, på väg hem till vårt hotell. Vi bodde ju bara runt hörnet nu. Det var stängt och lika bra var väl det. Vi tittar runt lite vid Raffles City sen går vi hemåt. 

Vi har en dag kvar i Singapore och i morgon ska vi vara lite kulturella.