Perhentian Island Besar - otroligt vackert och ett husrev

Solnedgång över Perhentian Besar
Vi befinner oss på Perhentian Island och har bott tre nätter på ön Kecil, den lilla, i en hydda utan el och vatten. 

Vi har heller inte haft särskilt mycket pengar med oss ut till öarna. Vi har känt oss väldigt fattiga eftersom vi heller inte har kunnat betala med kort någonstans. Vi funderade på om vi skulle ta oss tillbaka till fastlandet för att fixa pengar. Det ville vi inte för att Perhentian var alldeles för fint för att lämna.

En av dagarna tog vi båten över till Perhentian Besar, den stora ön. Här finns ett finare resort och vi hade turen att på Perhentian Island Resort kan vi betala med kort. Vi bokade in oss tre nätter på resortet. Eftersom vi kom från en hydda utan el och vatten så blev det här en lyxtillvaro. Vi bodde så fantastiskt att det inte går att beskriva.

Hotellrummet var väl förhållandevis enkelt men vi hade dusch och toalett och två riktiga sängar. En stor veranda och stranden alldeles utanför. Vi har lustigt nog inte ett enda foto på vårt boende och inte heller på stranden. Bilderna visar verkligen inte hur vackert det är.

Koraller i husrevet

Sergantfiskar som möter i havet

I havet kommer fiskarna och möter en när man badar. Det finns ett fint korallrev bara några meter ut i havet och där kan även jag snorkla. Jag var helt fascinerad av korallrevet och roade mej rätt mycket med att snorkla i vad vi kallar husrevet. Janne säger ändå att det korallrev som finns på Perhentian Kecil är finare.

Här på vårt fina resort hade vi det så lugnt och skönt. Det fanns i stort sett bara detta hotell just där. Vad vi än åt och drack så skrev vi upp det på rummet. Vi tog liksom igen vad vi förlorat på det förra stället. Här levde vi lyxigt. Det blev rätt många Ringit, men det var det värt. 

Sköldpadda i husrevet

Turtle Bay på vår kayaktur

Vad gällde ön så hade vi inte heller här någon möjlighet att se oss omkring eftersom allt vi kunde handla var tvunget att gå via hotellet. Det var ju bara där de tog kort. Vi hyrde oss i alla fall en kayak en dag och paddlade runt udden till nästa strand, Tutle Bay. Det var en helt öde strand och även här otroligt vackert. 

En fin ödla i sanden
Här lämnar jag Perhentian

Perhentian Island har verkligen varit en jättemysig vecka och det känns som en plats vi alltid kommer att minnas. Efter tre fantastiska dygn på Perhentian Island Besar går resan vidare. Vi tar båten till Kuala Besut och därifrån en taxibil till Kota Bharu. 

Här ska vi ta ut mer pengar, köpa lite alkohol och Janne ska klippa sej. Kota Bharu är en riktig stad där vi förväntar oss att hitta det mesta.