Två nätter i Cherating

Janne äter frukost i Dungun
När vi lämnar Rantau Abang tar vi bussen till Dungun. Dungun är närmaste stad söder om Rantau Abang. Vårt nästa mål är Cherating. 

Det är fruktansvärt varmt i bussen. Bussen är full av människor så vi får stå. Janne är orolig att svetten från hans armar sak falla ner över damerna som sitter strax under hans armar.  

I Dungun stannar vi och äter frukost. Jag lyckas ännu en gång att beställa en soppa. Av någon outgrundlig anledning så har det fler än en gång kommit ut soppa på en tallrik när jag har beställt något. Jag förstår inte vad det står på menyn så jag väljer något som verkar bra. Det är så klantigt att det börjar bli roligt. Misslyckas alltid!

Från Dungun tar vi taxi igen. Vi ska nu till Cherating (betyder strandkrabba). Det visar sig vara mycket längre än vi tänkt. Det tog nog en och en halvtimme med taxi, men allt är så billigt här att det kostar oss ändå bara 80 SEK. Synd bara om chauffören som fick köra så långt. 

Janne på verandan Ranting Resort
Stranden vid Ranting/Cherating

Cherating ska vara en plats full av turister. Jag har läst att det är ett populärt ställe bland luffare. Det är anledningen till att jag vill stanna där.

Platsen är helt ok att stanna på om man vill roa sig en stund. Det fanns några pubar och vi var på någon pub där ett band spelade. Själva platsen Cherating var annars inte så mycket att se. Stranden kändes smutsig och vid ebb var det väldigt långt till vattnet. Vi satt på en trevlig strand bar på dagarna och tittade på hundarna som lekte på stranden.

Vårt hotellrum på Ranting Resort
Svårbadat vid ebb

En av kvällarna äter vi på en restaurang där maten är extremt kryddstark, kanske chili. Det var verkligen extremt kryddstarkt men ändå kunde man känna att det var bra mat. Det var lite fascinerande att man kunde känna smaken av maten trots alla kryddor. Det var  helt klart bra mat vi åt och inget att klaga över. 

Vi bodde på Ranting Resort och vi tyckte vi bodde rätt bra. Vi stannar i Cherating i två nätter och när vi lämnar platsen är målet Mersing. Mersing är kuststaden där vi kan hitta båtar som tar oss till Tioman Island.