En heldag på Singapore Zoo

Ett jättestort fint blad
Vi befinner oss i Singapore och har kommit till tredje dagen. Idag har vi bestämt oss för att besöka Singapore Zoo. Singapore zoo hade vi läst så mycket om på diverse olika ställen, tidningar och dyl så det måste vara något speciellt. 

Det vi hade läst är att djuren i största möjliga mån lever i miljöer som påminner om deras naturliga miljö och därför har det rätt bra.

Det finns massor av olika djur, framförallt de små aporna har det nog väldigt bra. De är alldeles fria och hoppar runt på den ö de fått. Det är nog så nära deras rätta miljö det kan vara möjligt. 

De stora aporna var hade också egna öar där de hoppade omkring och öarna var stora. Kanske har även de det bra, jag vet inte.

Singapore Zoo var i alla fall ett fint zoo, det är väldigt grönt. På många ställen får man känslan av att befinna sig i en regnskog. Vi var på zoo stor del av dagen. 

Efter zoo hann vi med en liten tur på Orchild Road igen. Här äter vi på Planet Hollywood senare på kvällen.

Större apor på Singapore Zoo

Stor sköldpadda på Singapore Zoo


Janne och nästan som i regnskogen
Solbjörnar på Singapore Zoo

Efter att ha ätit på Planet Hollywood sätter vi oss i en taxi till järnvägsstationen. Nu skulle vi åka vidare upp till Malaysia. Ca 20.45 skulle tåget gå men vi var tvungna att vara där en halvtimme innan. 

När vi inser anledningen tyckte vi att det var rätt smart. Alla tullformaliteter var avklarade redan innan vi satt oss på tåget. Nu ska vi åka tåg hela natten och i morgon är vi framme i Kuala Besut.