Sista dagen återvänder vi till fina Jumeira Public Beach

Jumeira Public Beach
Efter en vecka i Dubai har det blivit dags att resa hem till Sverige igen. Vi ska inte resa hem förrän mot kvällningen så vi bestämmer oss för en dag på stranden. 

Vi packar och checkar ut från hotellet. Sen tar vi en taxibil till Jumeira Public Beach. Det är tredje gången den här veckan som vi väljer att åka dit. Det är en jättefin strand och där kan vi vara hela dagen. 

Det har varit skyfall här i Dubai två dagar men nu på morgonen är det mulet men ännu inget regn. Vi är på stranden några timmar. Vädret blir bara bättre och bättre och de sista timmarna i Dubai har vi åter igen jättefint väder. 

Vi gör oss i ordning för hemfärd. Jag tvättar håret och och duschar vid en dusch som finns på stranden. Sen tar vi oss tillbaka till hotellet och väntar på bussen som ska ta oss till flyget.

Vilken fantastisk vecka vi har haft här i Dubai. Vi har upplevt mycket och vi har upplevt en helt annorlunda kultur. Vi har sett kvinnor i sina heltäckande kläder och inne på en shoppingmall har vi sett flera kvinnor gå omkring med Mercedesnycklar i handen. Vi har sett kameler gå omkring i öknen och några mycket fina stränder. 

Jumeira Public Beach

Janne väntar på bussen utanför
vårt hotell Shell Inn

Vi trivdes verkligen i Dubai och eftersom vi såg Dubai som vår bröllopsresa blev allt väldigt lyckat. Trots regnandet i två dagar har vi fått den mest fantastiska solbränna. Sista dagen tog solen något enormt. 

Dubai är ett shoppingparadis så på väg hem köpte vi oss en Sony video på flygplatsen. Det var världsgaranti på videon och de garanterade att videon skulle fungera i Sverige. Vilket den naturligtvis gjorde. 

Nästa resa går till Algarve, Portugal