Inga vägar leder till Fujairha

Janne på stranden i Ras al Khaima
Idag har vi hyrt bil för att få se mer av Förenade Arabemiraten. Vi ville åka till Fujairha för Janne hade läst att man kunde snorkla där. Fujairha ligger på Förenade Arabemiratens östra kust.

Resan började bra vi fick en bil och vi körde ut ur Dubai. Vi hamnar i något stort "Industrial Area" och kör bara runt runt men lyckas inte lämna området och hitta en väg till Fujairha. 

Ett problem vi har när vi kör runt runt att här står det bara på arabiska på många skyltar så vi förstår verkligen ingenting. Jag försöker jämföra de arabiska tecknen jag ser på kartan med de arabiska tecknen jag ser på skyltarna, men lyckas inget vidare med det.

Efter att ha irrat omkring i närmare två timmar har vi blivit väldigt mycket ovänner. Vi ger helt enkelt upp att försöka hitta till Fujairha. Vi kommer att skratta åt den här dagen i framtiden. Det finns verkligen inga vägar som leder till Fujairha. Jo det stod Fujairha på skyltarna men när vägen tog slut fanns det inga skyltar längre. 

Ett foto rakt ut i öken men vi ser kameler
Varningsskylt för kameler/dromedarer

Istället för att köra österut åker vi norrut. Vi kör och kör och kommer så småningom fram till ett öde hotell i Ras Al Khaima. Vi stannar till där och tittar på stranden utanför hotellet. Här finns inte en enda människa men stranden är rätt fin. Trots det badar vi inte för det känns inte kul alls och vädret är inte heller det bästa. Det är småmulet men varmt. 

En kamel på närmare håll
Jag och bilen utanför McDonalds´


Vi fortsätter köra istället. Jag är rädd att vi ska passera gränsen till Oman utan att vi märker det. Jag har inte helt koll på var vi är och jag har heller ingen riktigt koll på var Oman ligger. Vi väljer att vända och åka tillbaka mot Dubai. 

Vi passerar Dubai och kör vidare mot Abu Dhabi. Framme i Abu Dhabi lämnar vi den stora vägen igen och kör rakt ut i öknen. Vi har inget mål. Vi bara kör och är allmänt förvirrade. 

Vi kör till slut tillbaka till Dubai och eftersom vi har en bil nu så vi kör till McDonalds. Det är lite kul att prova välkända hamburgare när man är i ett annat land. Vi ställer bilen på parkeringen utanför och går in och beställer varsin Big Mac. Menyn var lite avvikande men vi kände igen det mesta.  Big Mac smakade som den brukar göra.  


Janne och Ronald McDonald
Janne i bilen vi hyrde

Innan bilutflykten är slut för dagen har vi kört genom fem av Förenade Arabemiratens sju emirat. Vi har även sett kameler i öknen, om de var vilda eller om någon äger de vet vi inte. Dagen har varit rätt givande trots att vi aldrig kom dit vi ville.