Det regnar i Dubai idag och vi ser kamelrace på TV

Utsikten från vårt hotell
Det var lite småmulet redan går när vi körde omkring med bilen, men idag finns ingen sol alls. Det har regnat rätt mycket hela dagen så vi har varit på hotellrummet en hel del och hållit oss i närområdet. 

På hotellrummet har vi TV och vi har sett en del från tävlingar i kamelrace. Vad de mer pratar om är vädret. Det regnar idag och det ska tydligen bli ännu mer regn.  Det är väldigt ovanligt att det regnar så här är det en stor nyhet. 

På kvällen går vi till ett närbeläget hotell och äter middag och får sång och dans av några tjejer som vi tror är från Filipinerna. Efter middagen hamnar vi på någon slags klubb. Det var väldigt mörkt i lokalen och ljudnivån är hög. 

Det finns ingen alkoholförsäljning i UAE. I Dubai kan man köpa alkohol på hotellen eller på någon instängd bar. Det finns inga uteserveringar. Emiratet Sharjaa är helt alkoholfritt även på hotellen.

Här på klubben finns en bar och alkohol till försäljning. Hela lokalen känns väldigt instängd och undangömd. Vi tror att det är en plats där gästarbetarna roar sej. Här finns mestadels personer med ursprung i typ Indien och Bangladesh samt några få typ araber som verkade ha sitt ursprung i Förenade Arabemiraten. Det var kanske en plats för gästarbetare att roa sej. Några kvinnor ser vi inte till. 

Vi beställde varsin öl och vi sitter i ett hörn och dricker upp den. Vi blev inte långvariga alls i den här lokalen för jag känner mej inte det minsta trygg här. Vi drack ur vår öl och tog oss hem till hotellet igen. 

På nyheterna pratar de fortfarande om det enorma regnväder som dragit in över landet.

Här fortsätter resan