De pratar mycket om regnet på nyheterna i Dubai

Mulet över Creeken
Det har varit regnigt i Dubai några dagar nu. Vi tittar på nyheterna och får veta att det ska komma ännu mer regn. Vi tar oss i alla fall ut idag och tittar lite i affärer.

Det sägs vara ett paradis att shoppa i Dubai. Här finns billigt guld och billig elektronik. Du kan köpa tyg och kryddor. Du hittar det mesta och allt har sin egen souq (marknad).  

Vi har under veckan varit i bland annat en guldsouq men vi har inte köpt något. Vi har även besökt ett stort mall med massor av butiker. 

Just den här veckan har det varit vad de kallar "Dubai Shopping Festival". Varje dag lottas det ut en Toyota Lexus varje dag och varje dag även ett kilo guld. Priset för en lott är inte högre än vad en Bingolott kostar hemma. Det är även fyrverkerier varje kväll. Den här festivalen har fått mycket reklam runt sej och vi ser överallt att det är Dubai Shopping Festival.

När det gäller mat har vi gjort av med onödigt mycket pengar. Vi har ofta valt ett västerländskt alternativ på något av alla internationella hotell. Vi borde istället ha ätit på alla "hål i väggen"-matställen. 

Det hade varit både billigare och mer spännande. Schwarma är nog det mest exotiska vi har ätit. Det köpte vi i ett gatustånd. Vi var så här i efterhand ganska ovana resenärer och vågade oss nog inte på allt "konstigt".

På kvällen regnar det igen så vi väljer att äta middag på vårt allra närmaste grannhotell. När vi ätit middag och ska hem har vi typ femtio meter till vår hotell. Det är ett helt hysteriskt skyfall som vi aldrig upplevt tidigare. Går vi ut i regnet riskerar vi att bli dränkta.

Mulet över Creeken
Vattenmassor utanför hotellet

Vi har bara femtio meter hem men trots det så vill vi åka taxi. Taxibilarna här i Dubai är fina bilar med taxameter. Vi vinkar till oss en taxibil men han vägrar att släppa in oss i bilen. Inte heller nästa taxibil vill låta oss åka med. Troligtvis tycker de att vi redan är alldeles för blöta. 

Vi har åkt taxi fram och tillbaka lite överallt under veckan så vi vet hur man gör. Just i kväll är inte alla bilar intresserade av att få oss som kunder, men vi hittar en bil och åker våra femtio meter.  

Avloppsbrunnarna svämmar över och gatorna blir fyllda av vatten. Dubai är inte byggt för skyfall som dessa så vattnet hinner inte rinna undan. Vi kommer så klart hem trots att vattnet på sina platser står oss upp till fotknölarna. 

På TV pratar de även den här kvällen om regnet. Det har inte regnat så mycket på 30 år som det har gjort den här veckan. Vi tyckte på sett och vis att det var komiskt. Det regnade verkligen. Rätt fascinerande trots allt att vi befinner oss i Dubai den veckan det regnar mer än på trettio år.

I morgon ska vi resa hem till Sverige igen.