Tillbaka till den fina Jumeria Public Beach

Jumeria Public Beach
Vi befinner oss i Dubai på charterresa, en resa som vi kallar vår riktiga bröllopsresa. Första dagen vi var här följde vi med Vingresor på en stadsrundtur. Då besökte vi bland annat Dubai stadsmuseum, åkte Abra över creeken (floden) och så besökte vi Jumeria Public Beach. Den gången badade vi inte.

Idag har vi bestämt oss för att ta oss tillbaka till Jumeria Public Beach och idag ska vi bada. Vi åker taxi till stranden. Vi lägger ifrån oss våra saker och badar. I har läst att i Dubai behöver man inte vara orolig att någon stjäl saker så man kan lugnt lämna det man har på stranden.

Tidigare i veckan har vi besökt Mamzar Park Beach, en strand där vi betalde inträde för att få besöka. Jumeira Public Beach är gratis och det finns ingen anledning att betala för en strand när man inte måste. 

Jumeria Public Beach
Janne på Jumeria Public Beach

Vi promenerar längs stranden som är lång och fin och havet är klarblått. Janne är mest fascinerad över att det är korallsand, vilket han inte har upplevt tidigare. Det blir en jättebra dag på stranden. I morgon har vi hyrt bil och ska köra till emiratet Fujarha, tror vi i alla fall...

Här fortsätter resan