En mysig och trevlig dag på Mamzar Park Beach

Frukost på rummet
Vi befinner oss i Dubai och vi börjar dagen med att beställa frukost till rummet. Igår var vår första dag och vi åkte på sightseeingtur med Vingresor. Igår såg vi Jumeria Beach på sightseeingturen så vi bestämmer oss för att söka upp en strand vi inte har sett istället. 

Vi känner till Mimzar Park Beach. Vi har skrivit namnet på en lapp för att kunna göra oss förstådda. Vi tror vi är skitsmarta men inser inte då att taxichauffören inte förstår våra svenska bokstäver. Han visar lappen för flera personer men ingen förstår vart vi ska.

Efter en liten stund lyckas vi med hjälp av en karta få chauffören att förstå att vi ska till Mamzar Park. En enda bokstav är fel men vad spelar de för roll när taxichauffören ändå inte förstår vad det står på lappen. 

Mamzar Park är ett privat område så vi betalar ett litet inträde för att komma in där. Platsen är jättefin och stranden är jättefin. Vid lunch äter vi på en indisk restaurang. Vi blir serverade mat men inga bestick. 

Janne ser klart undrande ut men frågar i alla fall. Vi får veta att maten ska ätas med fingrarna. Ok, även där en ny upplevelse. Maten var för oss klart annorlunda men det var väldigt gott.

Jag på Mamzar Park Beach

Mamzar Park Beach

När vi ska tillbaka hem till hotellet igen är det nästan lika förvirrat. Vi berättar för chauffören till vilket hotell vi ska. Mannen burrar upp sej som en stor fågel och får oss att förstå att han föreställer den stora staty som står i rondellen nära vårt hotell. Vi nickar roat och instämmande och vi blir körda till hotellet. 

Janne vid Mamzar Park
Janne vid lunch, indisk restaurang

På kvällen äter vi "bröllopsmiddag" på Hyatt Revolvering Restaurant. Det får bli ett annat inlägg.

Här fortsätter resan