Bröllopsresa till Köpenhamn över helgen

Café Norden hade utomhusservering
Den 8 december 1995 gifte vi oss och gjorde den helgen en liten bröllopsresa till Köpenhamn. Vi var där i fem dagar. Köpenhamn hade vi båda varit i tidigare och tyckte det skulle vara roligt att åka dit. Vi var förvånade över att det var så trevligt även mitt i vintern. 

Vi strosade omkring på Ströget och slog oss ner på en uteservering. Fantastiskt! Det satt massor av folk utomhus men de drack inte öl som vi. De drack glögg. De var i alla fall trevligt att sitta utomhus i december och dricka öl i Köpenhamn - vi frös inte.

Vi åt bröllopsmiddag på restaurang Brasserad. En trevlig restaurang där vi fick en liten träkolsgrill till bordet. Vi grillade själva det kött vi valt oxe och lamm. Till det fick vi hur många bakade potatisar som helst och en mängd olika såser. Sallad, ost, grönsaker och bröd fick man plocka själv. 

Janne med öl utomhus
Den lille havsfruen

Vi drack en röd Viña Alcorta till. Vår tanke var att middagen skulle bli dyr men det blev den inte. Notan slutade runt 500 SEK. Vi behöll menyn som ett minne. 

Något danskare mat provade vi också på vid några andra tillfällen. Vi åt pölse vid ett gatustånd och vid Nyhavn 17 åt vi Smörrebröd. Är man i Danmark dricker man kanske öl till maten och det gjorde vi väl mestadels.

En dag åker vi med en sightseeingbuss för att enkelt få se det vi bör se. Vi tittar på Amailenborg och vaktavlösningen där. Vi tittar på den lilla havsfrun och på Grundvigs Kyrka. Turen tog cirka 2½ timme.

              Jag vid Amalienborg
Besök på Carlsbergs bryggeri


En annan dag gjorde vi utflykt till Carlsbergs Bryggeri. Där kan man få rundvandringar där de visar hur det går till att tillverka Carlsbergs öl och att man får lite historia. Efter rundvandringen får vi naturligtvis provsmaka några olika Carlsbergsöl. Här är det första gången vi smakar Carlsberg Ice.

Etiketten på Carlsberg ICE
Lustigt nog så smakade det faktiskt is, hur märkligt det än låter. De som  höll i visningen och provningen verkade väldigt stolta över att ha skapat den här ICE ölen. Varken Janne eller jag har smakat isöl tidigare så det var en mycket intressant smak.

En kväll går  vi in på Tivoli. Här är det marknad. Det finns hur mycket lampor som helst i träden. Inte bara på Tivoli utan hela Köpenhamn är alldeles fullt av lampor. Vartenda träd är fullt av lampor och det är ingen tvekan om att julen är nära.

Vi har varit i Köpenhamn förr och vi kommer att åka tillbaka dit igen. Många gånger. Köpenhamn är en mycket trevlig stad - både sommar som vintern.