Vår första resa tillsammans går till Side

Janne en kväll i Side
Den 6 maj 1995 startade vår allra första resa tillsammans, en veckas ospecificerad charterresa - med Vingresor - till Side i Turkiet.


När vi kom fram var det riktigt kallt och det hade regnat. Det lite kalla vädret fortsatte en bit in på vår första vecka men sen tog det varmare vädret över och blev jättebra. 

För att förstå vår inställning till resan bör man vet att vi var nykära och tyckte att allt var trevlig oavsett väder.

Vi fick bo på hotell Tropic, i en litet rum i markplan med egen terrass. Hotellet låg alldeles vid havet så vi hade max 50 meter till stranden. När värmen kom så var vi så klart på stranden.

Från vårt hotell tog det cirka 20 minuter att gå till stadens centrum. Inne i centrumet fanns massor av restauranger, barer, diskotek och affärer och här var vi varje kväll. Vi tyckte att det turkiska folket var väldigt trevliga. 

Bästa stranden i Side
Jag med hämtpizza på verandan

Lite tjatiga var det väl om att vi skulle besöka affärer, de ville väl sälja förstås och det var väl inget konstigt med det. Det var inte helt ovanligt att vi blev bjudna på det turkiska teet som smakar äpple i några affärer. Vid något tillfälle fick vi en liten pratstund med affärsägaren och det var trevligt. 

När vi gick den korta promenaden mot centrum såg den stora amfiteatern, men vi tittade aldrig närmare på den. Det fanns fullt av ruiner i Side också men vi gick aldrig in på området och tittade något närmare på dem heller, vilket var dumt. 

Apollons tempel, mitt i Side
Utgrävningar i Side

Om vi hade visat lite mer intresse för ruinerna i staden så hade vi hittat den finare stranden mycket tidigare. Det var först vår sista dag på semestern som vi hittade stranden som kanske var finare än vår närmaste strand. Tyvärr hann vi därför aldrig besöka den mer än en dag. 

En av dagarna hyrde vi en bil och körde själva till Pamukkale, som har fått ett eget inlägg. Resten av veckan hade vi fullt upp med att sola, bada, promenera i staden och vi satt en hel del på vår veranda och bara pratade och hade trevligt. 

Vi hade en toppenvecka i Side men kanske borde vi ha brytt oss mer om utgrävningarna och säkert fanns det även annat vi missade. 

Här fortsätter resan