Mysig middag på Baklandet Skydsstation, Trondheim

Nidelven från Bakklandet
Vi har kommit till Trondheim tidigare idag. Vi har promenerat från vårt hotell Clarion Trondheim, in mot de centrala delarna förbi affärer och restauranger. Efter ett kort stopp på ett lokalt bryggeri och några fotostopp längs vägen är vi snart framme vid Bakkladet.   

Här finns kullerstensgator och här har tidigare varit fattiga arbetarkvarter. Idag är området ett av de mer populära kvarteren i Trondheim. Vi har ingen plan men när vi ser Baklandet Skydsstation bestämmer vi oss för att gå dit. Vi vet att det ska vara en bra restaurang. 

Baklandets Skydstation är en restaurang men ser mer ut som ett mysigt café. Solen skiner och det finns bord utomhus men vi väljer att gå in. Det har börjat bli kall nu mot kvällningen. Vi slår oss ner vid ett bord alldeles vid ingången. Plats är enligt en skylt reserverad för "Odd Singsaker". Jag känner inte till Odd så jag Googlar och får veta att han är en romanfigur, en polisinspektör i Trondheim. Romanerna är skrivna av Jørgen Brekker. Intressant!

Baklandet Skydsstation
Reserverat för Odd Singsaker

Jag beställer en pastarätt med kyckling och Janne beställer fisksoppa. Restaurangen är stolt över sin fisksoppa som i Lonely Planet har nämnts som den godaste fisksoppan i hela Norge. De är även stolta över att år 2012 blivit utsedd till årets café av National Geographic. Märkligt nog har varken Janne eller jag fotograferat vår mat, men vi båda är jättenöjda med maten vi äter. 

Ölen Dahls

Gammel Opland, norsk akvavit

Till maten beställer vi den lokala ölen Dahls, bryggeriet finns i Trondheim. Vi sitter alldeles intill bardisken och ser att det finns en massa olika sorters akvavit. Bakom disken hänger en stor flaska Gammel Opland. Det lär vara en bättre norsk akvavit och Janne beställer ett litet glas.

Vi äter klart maten och tömmer våra drycker. Sen ser vi oss runt i lokalerna som är full av gäster. Det blir svårt att ta foton utan att få med människor. Det blir ett foto på Janne i det hörn av lokalen där vi sitter. 

Janne på Baklandet Skydsstation

Kullersten i Bakklandet

Innan vi går vill jag fråga servitören om Odd Singsaker och Jørgen Brekker. Vad jag vill veta är om författaren brukar sitta vid vårt bord. Det svar vi får är att han varit där för några veckor sedan och haft en release för sin nya bok. Intressant men jag frågar inte mer. Jag får anta att han satt vid vårt bord.

Vy över Nidelven från Bakke Bro

Vy över Nidelven från Bakke Bro

När vi lämnar Baklandet Skydsstation fortsätter vi promenaden i Bakklandet. Vi går gatan som följer Nidelven norrut. På sina ställen kan vi gå fram till älven och titta ut över byggnaderna. När vi lämnar Bakklandet gör vi det via Bakke Bro.  

Nu är vi egentligen på väg hem till hotellet. Vi planerar ändå att passera och eventuellt stanna vid en engelsk pub. Puben ligger bra till och halvvägs hem.  

Här fortsätter resan