Östhammar blir årets sista stopp

Jag vid hamnen i Östhammar
Vi har varit ute med bilen på årets resa i Sverige. Vi har varit ute i sex nätter med de två sista nätterna i Gävle. Idag har vi lämnat Gävle och stannat till i på Laxö i Älvkarleby. Närmaste vägen hem till Täby är att köra motorväg via Uppsala, men vi väljer småvägar istället. På småvägar kan man stanna till och se saker.

Vårt nästa stopp och sista stopp på den här sommarens resa i Sverige blir Östhammar. Jag har sett Östhammar på kartan och tänkt många gånger att dit skulle man kunna åka. Det ligger alldeles vid havet och troligen är det rätt fint.

När vi närmar oss staden kör vi in i de centrala delarna. Vi parkerar bilen, tar en lite promenad längs vattnet och förbi några enstaka restauranger. När vi passerat restaurangerna finns en park med några bänkar där du kan sitta och titta ut över havet. 

I parken finns en boulebana och ett större schackspel med pjäser på marken. Strax bredvid boulebana och schackspel finns det bord där vi kan sitta och äta vår medhavda lunch från ICA:s salladsbord i Gävle. Runt lunchbordet cirkulerade miljoner flugor som förstörde tillvaron, men det är knappast Östhammars fel.

Någon gammal brandstation

Hamnen i Östhammar

Förmodligen finns det annat att se i Östhammar men det här är vad vi ser. På väg tillbaka till bilen fotograferar jag lodjuret som finns alldeles mellan parkeringen och parken där vi just varit. Har lärt mej under resan att det finns lodjur i skogarna på de platser vi besökt på den här resan. 

Vi kör ett varv i staden med bilen. Vi ser en ICA butik men annars mest bostäder. Jag vill inte dissa Östhammar. Det ligger trots allt vid havet och har man en bra anledning att vara där kan man säkert ha några bra dagar men jag kommer inte att längta tillbaka dit. 

Lodjuret i Östhammar

Lunch i parken

Nu kör vi bara raka vägen hem. Årets resa i Sverige är avslutad. Det har varit en jättelyckad tripp. Behållningen är nog mest Gysinge och Dalälven, men även att få besöka Hälsingland och ytterligare ett världsarv. Vad vi också kommer att minnas är att vi rest genom en enormt massa skogar. Om cirka en vecka ska vi resa till Maldiverna...