Snabbvisit i Mariestad

Kyrkan och hamnen
Vi har varit i Mariestad många gånger men den här gången blev det en snabbvisit. Trots en snabbvisit vill jag hitta något nytt även den här gången.

Vi börjar besöket i Mariestad med att köra till Karlsholme. Jag förväntar mej ingenting annat än att det är en ny plats för mej. Här vid Karlsholme ligger även Mariestads Folkets Park.

Platsen ligger vid vattnet, Vänern. Här finns ett litet grönområde och en lite gungsoffa där man kan slå sej ner och titta ut över vattnet. Det är väl ganska fint utan att vara något speciellt. 

Vi tar in på hotell Vänerport som vi brukar göra när vi är i Mariestad. På kvällen äter vi på restaurang Candy Bistro. Minns att jag äter en kladdig kebabtallrik. Ska komma ihåg nästa gång att säga att jag vill ha såsen vid sidan om.

Vi har varit på restaurangen tidigare och säkert kommer vi dit igen någon gång. När vi går från hotell Vänerport till restaurangen går vi längs kullerstensgatorna eftersom restaurangen ligger i Gamla Stan. Mariestads gamla stad är en rätt fin plats.

När vi går hemåt igen går vi backarna ner genom gamla stan igen och ner till hamnen. Här har vi suttit många gånger men idag gör vi bara en liten omväg för att komma till hotellet. Det blir en tidig kväll för vi behöver vara pigga i morgon.

Karlsholme
Kyrkan och hotell Vänerport

Mariestad Gamla Stan
Mariestad Gamla Stan

Nästa dag tar vi en promenad på förmiddagen. Vi går den vanliga vändan längs vattnet och ut över gångbron från hamnen till Ekudden. Som vanligt tar jag ett flertal foton på hamnen och kyrkan. Det har blivit några foton som liknar varandra genom åren.

Senare på eftermiddagen åker vi hemåt igen. Hemma i Täby möts vi av en fin överraskning. Man har planterat massor av tulpaner på Täby torg.