Peruansk lunch och julpromenad i Stockholm

Ceviche
I bristen på resor så bestämde vi oss idag för att äta lunch på en restaurang och sen vår traditionella julpromenad genom Stockholm. 

För att göra livet lite spännande bestämmer vi oss för att äta på en Peruansk restaurang, Canta Lola, på Grev Turegatan. Peruansk mat och dryck blir spännande eftersom vi aldrig har varit i Peru eller inte heller i Latinamerika. 

Maten på Canta Lola visade sej vara rätt intressant. Vi beställer två olika rätter och Ceviche var i alla fall en helt ny rätt för mej. Till maten drack vi peruansk öl som också var helt nytt för mej. Namnet på ölen är Cusquena och är en ljus lager. Lunchen blev så klart jättelyckad.

Efter lunchen drar vi oss vidare mot NK:s julskyltning, det ingår i vår traditionella julpromenad genom staden. Vi går in lite snabbt för att titta om tomten sitter där och det gör han.

Tomten har så klart långt vitt skägg men i år är han även klädd i vitt. Barnen står som vanligt i kö för att få träffa tomten.

Uppe i taket hänger, även det som vanligt, den traditionella julgranen. Ingången är full av människor så här en dag i början av december. Blir det för mycket folk och trängsel så avstår jag gärna från att gå in och så även idag.

Peruansk öl

Mera peruansk mat

Vi går vidare, passerar Sergels torg och följer sedan Drottninggatan mot Gamla Stan. Vi går helt utan plan men letar efter någon pub där vi aldrig har varit tidigare. När vi till slut hittar en bar där vi aldrig har varit så har vi kommit till Secret Garden på Kornhamnstorg. 

Vi möts av en färggrann bar och en trevlig servitör bakom bardisken. Vi beställer och slår oss ner lite längre in i lokalen. Aha, det visar sej att det är en bar för de som gillar samma kön. Jag känner mej plötsligt lite malplacerad men inser att jag är minst lika välkommen som alla andra. 

Upplyst vid Sergels torg

Upplyst Operahus



Inne på Secret Garden
Solnedgång vid Riksbron


När vi lämnar Secret Garden så ligger Engeln strax bredvid. På Engeln har både Janne och jag hängt ibland som unga men det var många år sedan. Vi bestämmer oss för att gå in där. Till vår stora glädje så har det ett liveband som spelar så vi blir sittande där en stund. 

Efter Engeln har vi nära tunnelbanan och tar oss hemåt. Slut på dagens runda i Stockholm som ju som vanligt har varit en trevlig stad.