Solstugan på Kungsholmen

Solstugan från vår lugnare del
Vi har promenerat längs Norr Mälarstrand, passerat Rålambshovsparken och tittat till Smedsuddsbadet. Nu är vi på väg genom Rålambshovsparken för att komma till Thorildsplans tunnelbanestation. Vi ser strax skylten T och vi är nära. Vi har turen att tåget kommer direkt.

Vi ska bara åka en tunnelbanestation och stiga av vid Kristineberg. Nära Kristinebergs tunnelbana finns en restaurang som heter Solstugan http://solstugan.com/ . Jag har varit där för massor och då menar jag massor av år sedan. Jag minns att jag tyckte restaurangen var lite cool och den låg fint med utsikt över Mälaren. Jag vill därför åka tillbaka bara för att se hur det ser ut idag.

Vi kliver av tunnelbanetåget vid Kristineberg. Med hjälp av Google Maps lotsar vi oss snabbt fram till restaurangen. Det tar typ fem minuter att gå, inte mer, sen ligger Solstugan plötsligt överraskande nära.

Vår ambition är att titta till stället och ta något att dricka. Det råder så klart Coronatider även här. För att stå i kö till baren finns tydliga markeringar i golvet var man ska stå. Vi följer så klart alla regler och det går fort att komma fram till bardisken.  Vi får våra drickor och letar oss fram till ett tomt bort nästan vid ingången. Här sitter vi fint, lite halvdant i solen, med naturen alldeles bredvid oss.

Vi trivs fint här och vi sitter jättebra men för oss skulle det just den här dagen inte bli något annat än ett ölställe. Vi vet inget om Solstugan, om maten är god och om servicen är bra och liknande. Det vi tycker om är miljön.

Min utsikt från Solstugan
Jannes utsikt från
Solstugan - Tranebergsbron


Här i trädet finns ett fågelbo
Badplats och Båtplats

Restaurangen ligger på Fredhälls klippor och i den delen av restaurangen där vi väljer att sitta har vi fullt av träd alldeles bredvid oss. Bara några meter ifrån oss följer vi livet i ett fågelbo, en liten blåmes verkar ha fullt upp med att mata fågelbarn i en trädstam. Nedanför klipporna och bortom träden skymtar man Mälaren. För oss var den här platsen väldigt lugn och mysig.

Vill man komma bort från Stockholm City till en trevlig plats som du når med tunnelbana kan vi absolut rekommendera Solstugan. När vi lämnar Solstugan väljer vi att gå nedför trapporna genom "skogen" och nere vid vattnet finns en båtklubb och en liten strand. Vi har cirka fem minuters promenad tillbaka till Kristinebergs tunnelbana. Jättekul att vi hittade det här stället.

När vi är tillbaka hemma har jag gått nästan 14000 steg och Janne som klipp gräsmattan hemma innan vi åkte iväg har passerat 18000 steg. Jodå, det får vi vara nöjda med